Siun sote kuva

Uutisarkisto 2019

Uutisarkisto 2019

Sisältöjulkaisija

angle-left Itä-Suomen aluehallintovirastolta tunnustus Siun soten palliatiiviselle keskukselle
Artikkelin kuva
07.11.2019

Itä-Suomen aluehallintovirastolta tunnustus Siun soten palliatiiviselle keskukselle

Kunniakirja myönnettiin esimerkillisestä, alueellisesti kattavasta ja kokonaisvaltaisesta palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämisestä. Tunnustuksen vastaanottivat Siun soten palliatiivisen keskuksen osastonhoitaja Satu Hyytiäinen (vas.) ja vastuulääkärinä toimiva apulaisylilääkäri Leena Surakka. Kunniakirjan luovuttivat Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Sirkka Jakonen ja johtaja Ulla Ahonen.

Miten turvataan hyvä hoito myös heille, joiden sairaus ei enää parane? Edellytyksenä on monien eri alojen ammattilaisten sekä potilaan ja hänen läheistensä tiivis yhteistyö. Keskeisintä on oireita lievittävä hoito ja potilaan mahdollisimman hyvän elämänlaadun turvaaminen viimeisiin hetkiin saakka.

Siun soten palliatiivinen keskus Siilaisen kuntoutumiskeskuksessa Joensuussa on maan parhaita parantumattomasti sairaiden hoitokeskuksia. Suurin osa parantumattomasti sairaista haluaa olla kotona loppuun asti, ja keskuksesta käsin tuetaan potilaita, läheisiä sekä ammattilaisia koko maakunnan alueella.

Hyvä työ ei ole jäänyt huomaamatta, sillä Itä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) palkitsi Siun soten palliatiivisen keskuksen kunniakirjalla esimerkillisestä, alueellisesti kattavasta ja kokonaisvaltaisesta palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämisestä maanantaina 4.11.2019 Joensuussa.

– Palliatiivisen hoidon kehitystyötä on tehty Pohjois-Karjalassa pitkäjänteisesti, ja AVIlta saamamme tunnustus osoittaa, että olemme tehneet oikeita asioita, iloitsee Siun soten palliatiivisen keskuksen vastuulääkärinä toimiva apulaisylilääkäri Leena Surakka.

– Jatkamme kehitystyötä edelleen, ja laadukkaan palliatiivisen hoidon saatavuuden parantaminen koko Siun soten alueella on yksi keskeisimmistä tavoitteistamme. Tämän syksyn aikana olemme käynnistäneet toimintaa, jossa palliatiivisen keskuksen lääkäri-hoitajapari jalkauttaa palveluita maakuntaan pitämällä vastaanottoja kunnissa ja kouluttamalla samalla paikallista hoitohenkilökuntaa, Surakka lisää.

Apulaisylilääkäri Leena Surakka esitteli Siun soten palliatiivisen keskuksen toimintaa Itä-Suomen aluehallintovirastosta saapuneille vieraille.

Palliatiivisella osastolla menehtyneen potilaan muistoa kunnioitetaan sytyttämällä hänelle kynttilä.

 

AVIn 4.11.2019 julkaisema tiedote:

Hyviä uutisia Itä-Suomesta – Pohjois-Karjalassa saa esimerkillistä palliatiivista hoitoa

Itä-Suomen aluehallintovirasto palkitsi Siun soten palliatiivisen keskuksen kunniakirjalla esimerkillisestä, alueellisesti kattavasta ja kokonaisvaltaisesta palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämisestä.

Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Sirkka Jakonen sekä johtaja Ulla Ahonen luovuttivat tunnustuksen esimerkillisestä, alueellisesti kattavasta ja kokonaisvaltaisesta palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämisestä Siun soten palliatiiviselle keskukselle maanantaina 4.11.2019 Joensuussa.

Vuoden 2018 alussa perustettu Siun soten palliatiivinen keskus koordinoi koko Pohjois-Karjalan maakunnan alueen saatto- ja palliatiivista hoitoa. Palliatiivisessa hoidossa keskeisintä on oireita lievittävä hoito ja potilaan mahdollisimman hyvän elämänlaadun turvaaminen viimeisiin hetkiin saakka. Edellytyksenä onnistumiselle on monien eri alojen ammattilaisten sekä potilaan ja hänen läheistensä tiivis yhteistyö. Toiminta kattaa kaikki terveydenhuollon vaiheet lähipalveluista erikoissairaanhoitoon saakka. Tiivis yhteistyö ensihoidon kanssa turvaa myös haja-asutusalueilla asuvien potilaiden hoitoa.

Palliatiivinen keskus on valtakunnallisesti ensimmäisiä, joka täyttää sosiaali- ja terveysministeriön vuoden 2017 lopulla julkaisemat suositukset saatto- ja palliatiivisen hoidon järjestämisestä. Keskuksella on myös palliatiivisen lääketieteen koulutusoikeudet ja se järjestää palliatiivisen hoidon koulutusta kaikille maakunnan terveydenhuollon ammattilaisille.

Siun soten palliatiivinen keskus haluaa toiminnallaan varmistaa, että potilaat ja heidän läheisensä tuntevat olonsa turvalliseksi ja että apu on aina käsillä. Tätä esimerkillistä, alueellisesti kattavaa ja kokonaisvaltaisen palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämistä Itä-Suomen aluehallintovirasto haluaa huomioida ja nostaa näin esiin.

Valvontaviranomaisen toiminnasta useimmin uutisiin päätyvät tapaukset, jolloin on havaittu epäkohtia tai puutteita lainsäädännön noudattamisessa. Itä-Suomen aluehallintoviraston toimintaan kuuluu vahvasti vuorovaikutteinen ohjaus ja arviointi jälkikäteisen valvonnan ohella. Päätimme huolella seurata, mitä hyviä uutisia aluehallintoviraston toimialoihin ja toimijoihin liittyen kuulemme. Tällaiset hyvät uutiset haluamme pitkin vuotta nostaa esiin ja huomioida Hyviä uutisia –kunniakirjalla.

Lisätietoja

ylijohtaja Sirkka Jakonen, p. 0295 016 900, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)