Siun sote kuva

Uutisarkisto 2019

Uutisarkisto 2019

Sisältöjulkaisija

angle-left Erikoistuvilta lääkäreiltä täydet viisi tähteä Pohjois-Karjalan keskussairaalalle koulutuspaikkana
Artikkelin kuva
15.01.2019

Erikoistuvilta lääkäreiltä täydet viisi tähteä Pohjois-Karjalan keskussairaalalle koulutuspaikkana

 

Pohjois-Karjalan keskussairaala sijoittui viiden parhaan koulutuspaikan joukkoon Nuorten Lääkärien Yhdistyksen toista kertaa toteuttamassa Koulutuspaikkakyselyssä. Se pärjäsi keskussairaaloista parhaiten ja sijoittui korkeammalle kuin yksikään yliopistollinen sairaala.

Nuorten Lääkärien Yhdistyksen mukaan parhaiksi arvioiduissa koulutuspaikoissa erikoistuva lääkäri sai työsuhteensa alussa nimetyn ohjaajan, jonka kanssa tapaamisille oli sovittu säännöllinen aika. Lisäksi näissä koulutuspaikoissa oli hyvät mahdollisuudet osallistua koulutuksiin säännöllisesti ja konsultoida kollegoita tarvittaessa.

Koulutuspaikkakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2018 yhteistyössä Suomen Lääkäriliiton kanssa. Kyselyn tulokset julkaistiin Lääkäripäivillä Helsingissä 9.1.2019.

– Siun sote panostaa erikoistuvien lääkäreiden koulutukseen ja ohjauksen toimintatapoja kehitetään. On kannustavaa nähdä, että olemme onnistuneet koulutettaviemme mielestä kiitettävästi, Siun soten johtajaylilääkäri Juha Mustonen toteaa.

Siun sote toimii opetusorganisaationa, jossa sosiaali- ja terveysalan sekä lääketieteen opiskelijat suorittavat opintoihinsa liittyviä käytännön harjoittelu- ja opetusjaksoja. Osaava ohjaus ja opetusmyönteinen suhtautuminen ovat keskeisiä asioita opiskelijoiden ammatillisessa kehittymisessä.

– Siun sotessa uusien osaajien kasvattaminen on tärkeää ja arvokasta työtä. Hyvät kokemukset koulutusaikana houkuttelevat hakemaan meille töihin valmistumisen jälkeen, mikä on tärkeää osaamisen ja palveluiden laadun varmistamiseksi tulevaisuudessakin, Mustonen kertoo.

Kun viisivuotiseen erikoislääkärikoulutukseen on aiemmin sisältynyt vähintään kaksi vuotta työskentelyä yliopistollisessa sairaalassa, vuoden 2019 alussa tämä vaatimus lyheni yhteen vuoteen. Nyt erikoistumiseen vaadittavista viidestä vuodesta neljä voi suorittaa keskussairaalassa.

– Keskussairaalan kasvanut osuus kannustaa erikoistuvia lääkäreitä sijoittumaan työskentelypaikkakunnalle pysyvämmin. Hyväksi arvioitu koulutuksemme antaa meille tässäkin suhteessa etua verrattuna muihin sairaalapaikkakuntiin, Mustonen lisää.

Lisätietoja

Nuorten Lääkärien Yhdistys, www.nly.fi/koulutuspaikkakysely

  • Mikä Koulutuspaikkakysely? 

Koulutuspaikkakysely on suomalaisten erikoistuvien lääkärien koulutusolosuhteita kartoittava tutkimus. Kyselyllä kartoitetaan erikoistuvien lääkäreiden saamaa koulutusta ja ohjausta sekä yleisemmin työoloja ja työn kuormittavuutta nykyisessä koulutuspaikassa.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)