Siun sote kuva

Uutisarkisto 2019

Uutisarkisto 2019

Sisältöjulkaisija

angle-left Asiakkaat tyytyväisiä Siun soten eläinlääkäripäivystykseen
25.04.2019

Asiakkaat tyytyväisiä Siun soten eläinlääkäripäivystykseen

Pohjoiskarjalaiset ovat pääsääntöisesti hyvin tyytyväisiä Siun soten eläinlääkäripäivystykseen, osoitti loppusyksystä 2018 tehty asiakaskysely. Tyytyväisimpiä ovat tuotantoeläinten omistajat. Myös pieneläinten omistajat olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä palveluun, mutta vastauksissa oli enemmän hajontaa. Kriittisimpiä olivat hevosten omistajat.

Siun soten eläinlääkäripäivystyksestä tehtiin asiakaskysely lokakuussa 2018. Vastauksia pyydettiin asiakkailta, jotka ovat käyttäneet eläinlääkäripäivystystä viimeisen vuoden aikana. Vastauksia saatiin yhteensä 323 kappaletta, jonka arvioidaan kattavan noin 10 % vuoden aikana palveluita käyttäneistä asiakkaista. Vastauksia saatiin kaikista Pohjois-Karjalan kunnista.

Eläinlääkäreille kiitosta

Vastaajista 79 % antoi eläinlääkäripäivystykselle hyvän tai kiitettävän arvosanan. Yhteyden saannin nopeuteen ja puhelimessa saatuun palveluun oltiin tyytyväisiä (keskiarvo 8,2 ja 8,4). Erityisen hyväksi koettiin saatu asiakaspalvelu (8,7) ja henkilökunnan osaaminen (8,8).  Avoimissa vastauksissa annettiin erittäin runsaasti henkilökohtaisia kiitoksia eläinlääkäreille.

Ongelmana ajoittainen ruuhkautuminen, kritiikkiä myös nettisivuista ja puheluiden hinnasta

Kritiikkiä saivat nettisivujen selkeys (keskiarvo 6,8) ja puhelinnumeroiden löydettävyys (keskiarvo 7,8). Yksittäisissä tapauksissa yhteydensaannin viive oli ollut kohtuuton päivystyksen ruuhkautumisen vuoksi. Avoimissa vastauksissa kritiikkiä annettiin erityisesti liittyen päivystyksen ruuhkautumiseen ja etäisyyteen.  Myös puheluiden hintoja kritisoitiin ja pieneläinpäivystykseen toivottiin avustavaa henkilökuntaa.

Palautteen perusteella tehty jo muutoksia

Palautteen perusteella eläinlääkäripalvelujen ja eläinlääkäripäivystysnumeroiden löydettävyyttä Siun soten internetsivuilta on parannettu. Eläinlääkäreille on suunniteltu koulutus hevosten akuuttien päivystystapauksien hoidosta. Yhteydensaannin varmistaminen, kohtuullisessa ajassa ja kaikissa tilanteissa asetetaan yhdeksi tavoitteeksi jatkokehittämisessä.

Kyselyllä kartoitettiin myös asiakkaiden toiveita jatkokehittämiseen

Vastausten perusteella asiakkaat toivovat saavansa palvelun jatkossakin läheltä. Joensuuhun keskitettyä ja eriytettyä pieneläinpäivystystä toivottiin erityisesti Joensuun seudulla. Vastaavasti maakunnan eteläisissä osissa (Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi) sekä pohjoisella alueella (Juuka, Lieksa, Nurmes, Valtimo) toivottiin, että oman alueen päivystävä eläinlääkäri hoitaa jatkossakin sekä tuotantoeläimet että pieneläimet, vaikka palvelu välillä ruuhkautuisi.

Pieneläinten omistajista hieman yli puolet vastasi olevansa valmis maksamaan palvelusta enemmän, jos sen saisi nopeammin. Asiakkaiden vastaukset tulevaisuuden toiveista ovat arvokasta aineistoa ja niitä tullaan hyödyntämään eläinlääkäripäivystyksen kehittämisen jatkosuunnitelmissa.

Ympäristöterveydenhuollon johtaja Elina Felin on tyytyväinen kyselyn antiin:
- Kysely antoi hyvän kokonaiskuvan Pohjois-Karjalan eläinlääkäripäivystyksen tilanteesta asiakkaiden näkökulmasta. Kyselyn vastausten avulla on jo nyt pystytty kehittämään toimintaa. Haluan kiittää kaikkia vastanneita arvokkaasta palautteesta ja eläinlääkäreitämme hyvin tehdystä työstä!

Lisätietoja:
Eläinlääkärien yhteystiedot Siun soten verkkosivuilla

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)