Uutisarkisto 2017

« Takaisin

Sähkökatkot jatkunevat yli viikonlopun: Naapuriapua tarvitaan

Sähkökatkot jatkunevat yli viikonlopun: Naapuriapua tarvitaan

Pohjois-Karjalaa vaivanneet sähkökatkot jatkuvat todennäköisesti yli vuodenvaihteen. Siun sote varautuu sähkökatkosten aiheuttamiin häiriöihin ja toivoo sekä kuntalaisilta että ikäihmisten omaisilta tässä poikkeustilanteessa apua.

Suurimmat häiriöt sähkönjakelussa ovat olleet Enon, Ilomantsin, Kiihtelysvaaran, Lieksan, Tuupovaaran ja Uimaharjun alueilla. Tuupovaarassa iäkkäille kotihoidon asiakkaille on toimitettu vettä kotiin. Turvapuhelinten toimintaa sähkökatkojen alueilla on tarkastettu.

Siun sote toivoo, että ihmiset huolehtisivat läheisten voinnista ja tarjoaisivat naapuriapua. Jos herää huoli kotona pärjäämisestä sähkökatkon aikana, voivat kuntalaiset soittaa Siun soten yhteispäivystyksen puhelinneuvontaan numeroon 013 330 2121. Puhelinneuvonta palvelee ympäri vuorokauden.

Hätätilanteessa tulee soittaa yleiseen hätänumeroon 112. Puhelu hätänumeroon yhdistyy toisen operaattorin kautta, jos puhelimella ei saa yhteyttä oman operaattorin verkkoon. Jos hätänumeroon ei saa yhteyttä kannattaa hakeutua häiriöalueen ulkopuolelle tai lähimmälle paloasemalle.

Sään muutoksista riippuen on mahdollista, että sähkönjakelun häiriöitä esiintyy viikonlopun aikana maakunnan pohjoisosissa, kuten Kontiolahdella, Juuassa ja Nurmeksessa.


Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015