Siun sote kuva

Ajankohtaista 2016

Uutisarkisto 2016

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun soten tukipalveluyhtiöiden perustamisasiakirjat hyväksyttiin
Siun soten yhtymähallitus hyväksyi kokouksessaan taloushallinto- ja palkanlaskentayhtiön sekä ravinto- ja siivouspalveluyhtiön perustamissopimukset, yhtiöjärjestykset ja osakassopimukset. Lisäksi kumpaankin yhtiöön nimettiin neljä hallituksen jäsentä. Nimetyistä jäsenistä valittiin taloushallinto- ja palkanlaskentayhtiön hallituksen puheenjohtaja ja ravinto- ja siivouspalveluyhtiön varapuheenjohtaja.

Taloushallinto- ja palkanlaskentayhtiön toimitusjohtajaksi nimettiin Anne Kosonen ja ravinto- ja siivouspalveluyhtiön toimitusjohtajaksi Hannele Portman. Yhtiöiden nimet jätettiin yhtiöiden hallitusten päätettäväksi. Joensuun kaupunginhallitus käsittelee perustamisasiakirjoja vielä omalta osaltaan.

Hallitusten puheenjohtajuudet kiertävät

Yhtiöjärjestyksessä on mainittu, että yhtiön tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa, eikä se jaa osinkoa. Yhtiöiden hallituspaikat jakaantuvat siten, että Siun soten kuntayhtymällä on neljä paikkaa ja Joensuun kaupungilla kolme paikkaa. Hallituksen puheenjohtajuudet kiertävät niin, että kaupungilla on puheenjohtajuus ensin ravinto- ja siivouspalveluyhtiössä ja kuntayhtymällä talous- ja palkanlaskentayhtiössä. Puheenjohtajuudet vaihtuvat valtuustokausittain.

Uusien osakkaiden mukaantulo järjestetään sillä tavalla, että perustajaosakkaat myyvät tuolloin sopimallaan tavalla omistamiaan osakkeita uusille osakkaille. Lähtökohtana on, että osakkaiden omistusosuudet vastaavat yhtiöiden palvelujen käyttöä myös jatkossa.

Hallituksiin nimetyt Siun soten edustajat

Taloushallinto- ja palkanlaskentayhtiö:
Hälli Sinikka, puheenjohtaja
Kuusela Mika, jäsen
Hirvonen Kirsi, jäsen
Mannelin Maarita, jäsen

Ravinto- ja siivouspalveluyhtiö:
Kuronen Vesa, varapuheenjohtaja
Kaituri Harri, jäsen
Halonen Pirjo, jäsen
Pirhonen Osmo, jäsen

Lisätietoja:

Vt. toimitusjohtaja Pekka Kuosmanen
pekka.kuosmanen(at)siunsote.fi, puh. 050 639 97

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

somejako