Lasten, nuorten ja perheiden palvelut kuva

Äitiysneuvola

Koronaviruspandemiaan liittyviä ohjeita raskaana oleville ja synnyttäjille: www.siunsote.fi/koronaohje-raskaana-olevat-ja-synnyttajat

Ota yhteyttä äitiysneuvolaan, kun huomaat olevasi raskaana tai olet tehnyt raskaustestin. Ensimmäinen neuvolakäynti ajoittuu yleensä 8.-10. raskausviikolle. Puoliso on tervetullut neuvolakäynneille.

Kun varaat ensikäyntiaikaa, kerro jos sinulla on perussairauksia tai jokin säännöllinen lääkitys. Huolehdi, että hoitava lääkäri tietää raskaudestasi ja lääkitys on sopiva raskauden aikana käytettäväksi.

Tulosta, täytä ja ota mukaan ensimmäiselle neuvolakäynnille äitiysneuvolan esitietolomake. Lukekaa puolison kanssa lomakkeen lopussa olevasta linkistä sikiöseulonnoista.

Äitiysavustus, äitiys-, isyys- ja vanhempainraha

Jotta saat äitiysavustuksen, sinun tulee käydä terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen raskauden neljännen kuukauden päättymistä. Äitiysavustuksen saa joko pakkauksena tai rahana.

Hakemuslomakkeita ja lisätietoja saat neuvolasta ja Kelan verkkosivuilta.

Synnytysvalmennus

Synnytysvalmennus

Synnytysvalmennusta järjestetään pienryhmävalmennuksena. Se on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjille ja synnytykseen mukaan tuleville tukihenkilöille.

Hyvä ajankohta valmennukseen osallistumiselle on noin raskausviikon 32 jälkeen.

Varaa aika synnytysvalmennukseen verkkoajanvarauspalvelussa (vain synnyttäjä ilmoittautuu). Muista perua aika, jos et pääse varattuun valmennukseen.

Sisältöjulkaisija

Heinäveden äitiysneuvola

Puhelin ja soittoajat
Terveydenhoitaja 013 330 5160
Ma - pe klo 12 – 13
Terveydenhoitaja 013 330 5161
Ma - to klo 8 - 9

Puhelut ohjautuvat Outokumpuun

somejako