Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015

Vuoden neurologi -palkinto Pohjois-Karjalan keskussairaalan apulaisylilääkäri Anna Maija Saukkoselle

Vuoden neurologi -palkinto Pohjois-Karjalan keskussairaalan apulaisylilääkäri Anna Maija Saukkoselle

Suomen Neurologinen yhdistys on valinnut nyt toista kertaa myönnettävän Vuoden neurologi -palkinnon saajaksi tänä vuonna Pohjois-Karjalan keskussairaalan apulaisylilääkäri Anna Maija Saukkosen. Palkinto on tunnustus hänen merkittävästä työstään neurologian alalla, jonka piiriin kuuluvat hermo- ja lihassairaudet, kuten epilepsia, Parkinsonin tauti, MS-tauti ja muistisairaudet.

Keskussairaalan neurologian klinikassa työskentelevä Saukkonen on toiminut neurologian erikoislääkärinä jo vuodesta 1992 ja nähnyt pitkän uransa aikana, kuinka ala on ottanut merkittäviä edistysaskeleita. Hänen mukaansa viimeisen parinkymmenen vuoden aikana erityisen kiinnostavaa ja innostavaa on ollut se, että neurologisiin pitkäaikaissairauksiin on löydetty aidosti tehoavia hoitoja, joilla pystytään vaikuttamaan positiivisesti potilaiden toiminta- ja työkykyyn sekä jaksamiseen.

Vuoden neurologi -palkinnon saadakseen on oltava potilaiden ja kollegojen arvostama sekä tehtävä lääkärin työtään korkealla ammattitaidolla, osoittaen ahkeruutta, auttamisen halua, rehellisyyttä ja ystävällisyyttä.

Saukkonen on ollut yli 20 vuotta aktiivisesti mukana Joensuun seudun epilepsiayhdistyksen toiminnassa ja hänen kantava ajatuksensa potilastyössä on ihmisen oikeus oikeaan diagnoosiin, vaikka sairauteen ei olisi täsmähoitoa. Hän uskoo, että tarkka tieto sairaudesta ja sen käyttäytymisestä auttaa potilasta elämän suunnittelussa ja tilanteeseen sopeutumisessa.

Hän on myös toinen niistä kahdesta Siun soten neurologista, jotka vievät neurologian palveluita lähemmäs potilaita jalkautumalla Ilomantsiin, Juukaan, Nurmekseen ja Lieksaan pitämään etävastaanottoa. Saukkonen on vastannut itse etävastaanottotoiminnan suunnittelusta.

Saukkonen pitää työstään "maailman parhaiden kollegoiden" kanssa:

– Neurologian puolella koko ketju sihteereistä ja laitosapulaisista lähtien toimii hyvin. Meillä on tunnollisia ja taitavia osastonhoitajia, joiden aktiivinen tuki on ollut tärkeä lääkärikäyntejä osittain korvaavien hoitajavastaanottojen käynnistämisessä. Neurologian tiimissä yhteistyö pelaa ja työyhteisössä tärkeää on myös ilo ja huumori, empatiaa unohtamatta, Saukkonen kertoo.

Miltä tämä hieno tunnustus nyt sitten tuntuu?

– Hämmentävältähän se tuntuu, mutta minä olen nyt epäsuomalaisesti yrittänyt olla tästä todella onnellinen, Saukkonen toteaa.

Anna Maija Saukkonen, s. 1960 Heinävedellä

  • Ylioppilas Heinäveden lukiosta vuonna 1979
  • LL 1986 ja neurologian erikoislääkäri 1992 Kuopion yliopisto
  • Apulaislääkäri Pohjois-Karjalassa ja Savonlinnan keskussairaalassa.
  • 1992-1994 neurologian erikoislääkäri, KYS ja apulaisopettaja KY
  • 1994 alkaen erikoislääkäri ja apulaisylilääkäri Pohjois-Karjalan keskussairaalan neurologian yksikössä, nykyisin Siun sotessa.
  • Toiminut yli 20 vuotta Joensuun seudun epilepsiayhdistyksen hallituksessa alkuun jäsenenä, sitten vara- ja puheenjohtajana ja varajäsenenä.
  • Asuu Joensuussa. Perheeseen kuuluu puoliso ja kaksi aikuista poikaa.


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Tietojärjestelmäpääkäyttäjä
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue maaliskuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Pohjois-Karjalan LAPE-hankkeen uutiskirjeessä kerrotaan hankkeen etenemisestä ja perhekeskusten kuulumisia.
Lue maaliskuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)