Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Viestit vaihtuivat vilkkaasti kahden hallituksen yhteiskokouksessa
Jertta Harinen ja Juha Mustonen kertoivat yhtymähallituksen ja aluehallituksen kokoustunnelman olleen hyvähenkinen. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote
Jertta Harinen ja Juha Mustonen kertoivat yhtymähallituksen ja aluehallituksen kokoustunnelman olleen hyvähenkinen. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote
31.08.2022

Viestit vaihtuivat vilkkaasti kahden hallituksen yhteiskokouksessa

Siitä se ajatus sitten lähti.

Viime keväänä, kun Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluehallinto käynnistyi, Siun soten yhtymähallitus pohti, miten molempien hallitusten välinen tiedonkulku onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla.

– Ajattelimme, että yhtenä tekijänä voisi olla paikallaan pitää yhteinen tiedonsiirtopalaveri ja -seminaari, Siun soten hallituksen puheenjohtaja Jertta Harinen kertoo.

Yhteistä kokouspäivää vietettiin tiistaina 30. elokuuta Joensuun pelastusaseman toimitiloissa Noljakassa.

– On ollut hyvä henki päällä. Olemme keskustelleet pääpiirteittäin kaikenlaisesta, mikä liittyy toimintaan, talouteen ja henkilöstöön, hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen toteaa.

Harinen huomauttaa, että neljä henkilöä on mukana kummankin hallituksen riveissä, jolloin tieto myös kulkee luontevasti ryhmästä toiseen.

Yhteisessä kokouksessa käytiin keskustelua etenkin vastuunjaosta.

– Siun sote on toiminut viiden vuoden ajan, ja sen aikana on syntynyt useita hyviä käytäntöjä, jotka siirtyvät vuodenvaihteessa hyvinvointialueelle. Niitä on ollut hyvä käydä läpi, samoin sitä, mitä uudistetaan ja muutetaan, Mustonen sanoo.

Siun soten hallitus johtaa vielä tämän vuoden ajan operatiivista toimintaa huolehtien palvelutuotannosta ja toiminnoista. Aluehallitus puolestaan tekee valmistelutyötä tulevaa ajatellen.

– Tietysti on joitakin sellaisia isompia päätöksiä, jotka tehdään sekä Siun soten hallituksessa että aluehallituksessa. Näin saadaan aikaan yhteistä tahtotilaa. Molemmissa toimielimissä tehdään päätökset esimerkiksi isoimmista investoinneista ja pitkäkestoisista ratkaisuista, Jertta Harinen kertoo.

Harinen muistuttaa, että vaikka taloudesta ja palvelurakenteista paljon puhutaankin, henkilöstö on se tärkein voimavara organisaatiossa.

– Se määrittää niin monia tekijöitä. Vaikka talous asettaa tietyt raamit, ilman hyvinvoivaa henkilöstöä emme ole mitään. Tämä on yhteinen näkemys molemmilla hallituksilla.

Juha Mustonen mainitsee aluevaltuuston hyväksyvän uuden strategian, jossa henkilöstöltä kyselyiden kautta saadut keskeiset näkökulmat tullaan huomioimaan.

Loppuvuodesta edessä on keskustelua palveluverkosta ja organisaatiomuutoksista. Näissäkin henkilöstöllä on tärkeä rooli olla mukana.

– Käytännön suunnitelmaa ei ole vielä tehty, mutta mielessä on, että hoitotyön, lääketieteen ja sosiaalipuolen työntekijät ovat mukana suunnittelussa. He tietävät tarkkaan toiminnoista, ja siitä, miten niitä voidaan kehittää, Mustonen paaluttaa.

– Toiminnan ydin on tietysti tuottaa toimivat ja laadukkaat palvelut kaikille pohjoiskarjalaisille, Jertta Harinen komppaa.

Viestikapula vaihtuu Siun soten hallitukselta hyvinvointialueen hallitukselle 1.1.2023.

– Se on kuin pikajuoksu: vaihdetaan kapula, vaihto ei saa mennä pitkäksi eikä kapula saa tipahtaa, Juha Mustonen naurahtaa.

Onko tiedossa lisää yhteisiä viestinvaihtopäiviä ennen sitä?

– Ilman muuta, jos tulee yhteistä keskusteltavaa tai sovittavaa, molemmat puheenjohtajat vakuuttavat.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita: