Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Tuupovaaran terveysaseman sairaanhoitajalle Sairaanhoitajaliiton tunnustus
Artikkelin kuva
13.01.2022

Tuupovaaran terveysaseman sairaanhoitajalle Sairaanhoitajaliiton tunnustus

Sairaanhoitaja Taru Räty on poikkeuksellinen nuori nainen. Hän suhtautuu alaansa, ammattiinsa, työyhteisöönsä ja kotiseutuunsa intohimoisesti. Taru Räty oli yksi sairaanhoitajista, joka sai loppuvuodesta 2021 Sairaanhoitajaliiton myöntämän Nouseva tähti -tunnustuksen.

Kuinka Taru Rädystä tuli sote-alan ammattilainen ja Nouseva tähti -tunnustuksen saaja?

  • Mie olen kasvanut alalle. Äitini on hoitaja ja useat muutkin sukulaiset. Olen pienestä pitäen sanonut haluavani hoitajaksi. Oli helppo lähteä peruskoulun jälkeen opiskelemaan lähihoitajaksi. Kun olin tehnyt sitä työtä vähän aikaa, oli selvää, että haluan opiskella lisää ja jatkan opintojani sairaanhoitajaksi. Jos miun pitäisi miettiä joku muu ala, mille haluaisin, niin en ossaisi sannoo.

Pohjois-Karjala, Ilomantsi ja kotiseutu on Taru Rädylle tärkeä asia. Hän kokee, että maakunnassa kaikki ovat yhtä perhettä.

  • Olen kotoisin Ilomantsista ja asun siellä nytkin puolison ja koirani kanssa. Se on se juttu mikä saa pysymään täällä. Lisäksi sotealalla on aina töitä, ei tarvitse lähteä kauemmaksi. Olen työskennellyt Siun sotessa valmistumisestani lähtien. Varahenkilöstössä työskennellessäni Ilomantsin vanhuspalvelujen yksiköt tulivat tutuiksi, iloitsee Räty.

Pienellä terveysasemalla on etunsa

Pienellä Tuupovaaran terveysasemalla työ on Rädyn mukaan hyvin laaja-alaista ja monipuolista.

  • Pääsen hoitamaan kaiken ikäisiä. Hoidan kiirevastaanottoa, mutta teen myös kiireetöntä vastaanottoa, jossa kansansairauksien kuten diabeteksen, astman ja keuhkosairauksien seuranta ovat vastuullani. Tuupovaaralaiset potilaat ovat tulleet hyvin tutuiksi ja se on pienen terveysaseman etu.

Tuupovaaran terveysasemalla on Rädyn lisäksi kolme sairaanhoitajaa.

  • Meillä kaikilla on paljon vastuuta. Olemme kuin yhtä perhettä ja pohdimme paljon asioita yhdessä, vaikka työ onkin itsenäistä. Vastaanottotyön teemme yksin, mutta emme todellakaan koe olevamme yksin.

Pysyviä lähilääkäripalveluita Tuupovaaran terveysasemalle ei ole ollut vuoteen.

  • Se lisää sairaanhoitajien työtä ja vastuuta, mutta se lisää myös mielenkiintoa omaan työhön. Aivan yksin emme tietenkään ole, vaan Kiihtelysvaaran terveysaseman lääkäri on tukenamme etälääkärinä. Voimme aina konsultoida häntä.

Hyviä kokemuksia työharjoittelusta

Sote-alalla on syrjäseuduilla huutava pula työntekijöistä. Tätä haastetta Taru Räty haluaa pienentää omassa työssään ja omalta osaltaan. Hän toimii opiskelijavastaavana ja haluaa auttaa opiskelijoita saamaan hyvän kokemuksen työharjoittelussa.

  • Yritän aina saada meille Tuupovaaraan harjoittelijoita. He voivat olla meidän mahdollisia seuraavia työkavereita! Opiskelijat ovat tulevaisuus! Niin lähihoitajan kuin sairaanhoitajankin työ on monipuolista ja siinä on paljon erilaisia mahdollisuuksia. Voi tehdä päivätyötä tai vuorotyötä, työllistyminen on varmaa, voi suuntautua lapsiin, vanhuksiin, mielenterveystyöhön ja vaikka mihin. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että työyhteisömme on huippu.

Nouseva tähti -tunnustus

Taru Räty oli yksi sairaanhoitajista, jotka saivat loppuvuodesta 2021 Sairaanhoitajaliiton myöntämän Nouseva tähti -tunnustuksen. Tunnustus myönnetään uransa alussa olevalle sairaanhoitajalle, jolla on myönteinen ja kehittävä asenne hoitotyöhön ja osaamiseen. Tunnustuksen saaneet sairaanhoitajat ovat esimerkillisiä omassa työssään ja osoittavat kehittyvää ja kehittävää työotetta sekä osallistuu aktiivisesti ammatillisiin asioihin ja omaavat myönteisen asenteen ammattikuntaa ja työtä kohtaan. Ja tätä kaikkea Taru Räty todellakin on!

  • Olen erittäin otettu tunnustuksen saamisesta. Se tuntuu hyvälle. On mukava, että paneutumiseni työhön on huomattu ja se, miten paljon tykkään kehittää alaa, ammattia ja omaa ammattitaitoani. Tämä tuo vielä enemmän intoa työhöni.

Taru Räty on kehittänyt oman työyksikkönsä työ- ja toimintatapoja. Pienetkin teot jokapäiväisen työn kehittämisessä palkitsevat pitkässä juoksussa. Hän tekee myös aktiivista yhteistyötä muiden Siun soten terveysasemien kanssa. Myös tuupovaaralaisten koronarokotusten sujuvuudessa Räty on ollut avainasemassa, sillä hän on toiminut alueen koronarokotusvastaavana. Omaa ammattitaitoaan Räty kehittää avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelemalla kehittämisen ja johtamisen opintoja työn ohella.

Taru Räty oli yksi sairaanhoitajista, jotka saivat loppuvuodesta 2021 Sairaanhoitajaliiton myöntämän Nouseva tähti -tunnustuksen.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fiViestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Hankekuulumisia kuntouttavasta työtoiminnasta

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa Kuntouttavan työtoiminnan maakunnallinen kehittäminen -hankkeen ajankohtaisista asioista.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)