Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Sosiaalisen asumisen palvelut kilpailutettiin keväällä
22.05.2018

Sosiaalisen asumisen palvelut kilpailutettiin keväällä

Siun sote on kilpailuttanut sosiaalisen asumisen ostopalvelut keväällä 2018. Uusi sopimuskausi alkaa 1.6.2018. Sopimuskausi on 1 + 1 + 2 vuotta. Hankintaa on valmisteltu viime syksystä alkaen. Palveluntuottajille järjestettiin valmisteluvaiheessa infotilaisuuksia ja pyydettiin heiltä kommentteja.

Palvelut sisältävät pitkä- ja lyhytaikaista tehostettua palveluasumista, palveluasumista sekä tukiasumisen palveluja mm. mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä psykososiaalisista syistä palvelua tarvitseville henkilöille. Rääkkylän ja Tohmajärven asukkaita kilpailutus ei tässä vaiheessa koske.

Tällä hetkellä Siun sote hankkii sosiaalisen asumisen ostopalveluja noin 480 asiakkaalle. Vuosittain asumispaikka tai apua asumiseen järjestetään noin 150 uudelle asiakkaalle. Ostopalvelujen nykyiset kustannukset ovat noin 13,3 miljoonaa euroa vuodessa, ja uusien hankintojen arvo tulee olemaan vuosittain noin 4,6 miljoonaa euroa. Yhteensä kyse on siis noin 18 miljoonan euron hankinnoista vuositasolla.

Valitus markkinaoikeuteen

Tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen hankintapäätöksestä on valitettu markkinaoikeuteen, joten markkinaoikeuden käsittelyn ajaksi nämä asumispalvelut varmistetaan väliaikaisilla sopimuksilla. Markkinaoikeuden päätökseen saakka Siun sote tarjoaa kaikille puitejärjestelyyn hyväksytyille palveluntuottajille väliaikaista sopimusta julkaistun tarjouspyynnön mukaisilla ehdoilla.

Puitejärjestelyissä mukana runsaasti asumisyksiköitä

Tarjouksia hyväksyttiin tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen puitejärjestelyyn 53 kpl ja tukiasumiseen 39 kpl. Suurin osa tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen tarjouksista on olemassa olevia yksiköitä, mutta joukossa on myös 15 uutta perustettavaa yksikköä. Kilpailutuksessa tarjouksen pystyi jättämään myös sellaisista asumispalveluyksiköistä, joita ei vielä ole olemassa. Suurimman osan uusien perustettavien yksiköiden sijaintia ei ole ilmoitettu, eikä tarjous velvoita perustamaan kilpailutuksessa tarjottuja uusia yksiköitä.

Asuinpaikka valitaan asiakaslähtöisesti hoidon vaativuuden ja toiveiden perusteella

Maakunnallisesti yhtenäisillä periaatteilla toteutettu hankintamalli yhdenvertaistaa asiakkaiden ja palveluntuottajien kohtelua, maksuperusteita, palvelujen laatua ja asiakkaan valinnanmahdollisuuksia koko Siun soten alueella.

Nykyiset asiakkaat siirtyvät uusien ehtojen piiriin 1.6.2018. Uusien asiakkaiden asumispaikkojen järjestämisessä käytetään asiakaslähtöistä asumisen prosessia.                    

Kun asiakkaalle aletaan järjestää sopivaa asuinpaikkaa (asiakaslähtöinen asumisen prosessi), huomioon otetaan asiakkaan hoidolliset, kuntoutukselliset ja sosiaaliset tavoitteet ja hoidontarve sekä asiakkaan toiveet. Näiden perusteella valitaan vähintään kaksi parhaiten asiakkaan tarpeita ja toiveita vastaavaa palveluntuottajaa ja/tai asumisyksikköä, joilta pyydetään tarjous asumispaikan hinnasta. Kilpailutusvaiheessa hoitovuorokauden hintoja ei vielä kysytty.

Jos asiakkaan toimintakyky muuttuu sopimuskaudella ja hän tarvitsee vaativampaa tai kevyempää hoitoa, mahdollistaa sopimus sen, että asuminen voi jatkua samassa paikassa kuin ennenkin. Jatkossa asiakaskohtaiset sopimukset ovat luonteeltaan toistaiseksi voimassaolevia, joten puitesopimuksen päättyminen ei vaikuta suoraan asiakkaan asumiseen.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)