Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Siun soten alueella yhdeksän uutta koronavirustartuntaa – Varparannan koulun opetusryhmiä karanteeniin
28.11.2020

Siun soten alueella yhdeksän uutta koronavirustartuntaa – Varparannan koulun opetusryhmiä karanteeniin

Siun soten toiminta-alueella on vahvistunut lauantaina 28.11. yhdeksän uutta koronatartuntaa. Kontiolahdella Varparannan koulun opettajia ja kolmisenkymmentä oppilaista on altistunut koronavirustartunnalle. 

Siun sote on puhelimitse yhteydessä altistuneisiin viimeistään su 29.11. aikana. Myös koulu on tiedottanut oppilaiden huoltajia ja koulun henkilöstöä omien tiedotuskanaviensa kautta. Tartunnalle altistuneet on määrätty tartuntatautilain mukaiseen kymmenen vuorokauden mittaiseen karanteeniin. 

Lauantaina todetuista koronavirustartunnoista suurin osa on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Näin ollen Varparannan koulun altistumisten lisäksi uusia altistumisia ei juurikaan tullut. Siun sote on yhteydessä kaikkiin koronavirustartunnan saaneisiin ja tartunnalle altistuneisiin. 

Suurin osa lauantaina vahvistetuista tartunnoista liittyy aiemmin Siun soten alueella todettuihin tartuntaryppäisiin ja tartunnan lähde on tiedossa.

Siun soten toiminta-alueella Joensuu on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa ja muu maakunta epidemian perustasolla. Joensuun kaupungin alueella on otettu käyttöön tiukennetut suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tarkemmat suositukset voi lukea tästä tiedotteesta: https://www.siunsote.fi/-/joensuu-on-koronaviruksen-kiihtymisvaiheessa-laaja-maskisuositus-voimaan-valittomasti?redirect=%2F

Lisäksi Itä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä Joensuussa, Kontiolahdella ja Lieksassa. Kielto on voimassa ajalla 29.11. – 6.12.2020. Lue lisää AVI:n tiedotteesta tästä: http://www.avi.fi/web/avi/-/ita-suomessa-yli-20-henkilon-yleisotilaisuudet-ja-yleiset-kokoukset-on-kielletty-joensuun-lieksan-seka-kontiolahden-alueilla-ita-suomi-

Karanteenilla estetään koronaviruksen leviämistä

Karanteenin tavoitteena on estää koronavirusta leviämästä. Tartunnan saaneet henkilöt määrätään tartuntatautilain mukaiseen eristykseen ja tartunnalle altistuneet määrätään tartuntatautilain mukaiseen kananteeniin. 

Tartuntalain mukaiseen kymmenen vuorokauden karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä sen aikana saa olla lähikontaktissa kodin ulkopuolisten henkilöiden kanssa. Karanteeniin asetetun henkilön perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa.

Karanteeniin asettaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että olisi saanut tartunnan. Terveydenhuolto antaa perheille ohjeet siitä, miten toimia, jos oireita ilmenee karanteenin aikana. Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään tarvittaessa kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fiViestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Hankekuulumisia kuntouttavasta työtoiminnasta

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa Kuntouttavan työtoiminnan maakunnallinen kehittäminen -hankkeen ajankohtaisista asioista.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)