Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalassa on todettu useita joukkoaltistumisia koronavirukselle
20.08.2021

Pohjois-Karjalassa on todettu useita joukkoaltistumisia koronavirukselle

Perjantaina on vahvistunut useita koronaviruksen joukkoaltistumisia. Altistumisia on todettu kouluissa, harraste- ja urheiluryhmissä sekä sairaalalla.

Joensuun normaalikoulussa on todettu uusia koronatapauksia, joiden vuoksi useita oppilaita ja henkilökuntaa on altistunut koronavirukselle. Selvitystyö yhä kesken. Koulu tiedottaa asiasta oppilaita ja heidän huoltajiaan omien kanaviensa kautta. Siun sote on yhteydessä karanteeniin asetettaviin lähipäivien aikana. Uusia altistumisia on todettu myös aiemmin tiedotetussa Joensuun steinerkoulun altistumistapauksessa.

Joukkoaltistumisia on todettu myös useissa eri harrastus- ja urheiluryhmissä. Harrastusseurat tiedottavat altistumisista omien kanaviensa kautta. Siun sote on yhteydessä karanteeniin asetettaviin jäljitystyön edetessä.

Myös Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on todettu joukkoaltistuminen, jossa koronavirukselle on altistunut sekä potilaita että henkilökuntaa. Altistuneet ohjataan oireseurantaan tai asetetaan karanteeniin. Sairaalan toiminta jatkuu normaalisti altistumisesta huolimatta. Siun soten altistumispaikkojen listalle on lisätty Pohjois-Karjalan keskussairaalan K- ja J- talon käytävät 18.8. klo 16.30-17.

Useiden joukkoaltistumisien vuoksi tartunnanjäljityksessä on runsaasti työtä. Myös Siun soten Päivystysavun numeroon tulee runsaasti kyselyitä mahdollisiin altistumisiin, mikä aiheuttaa ruuhkaa. Ruuhkien ehkäisemiseksi on tärkeää noudattaa koulujen, päiväkotien tai harrastusseurojen omissa kanavissaan antamia ohjeita. Siun soten verkkosivuille on koottu myös ohjeita koronavirukselle altistuneille ja tartunnan saaneille. Ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.siunsote.fi/ohjeita-tartunnan-saaneelle-ja-altistuneelle

Siun sote muistuttaa kasvomaskien käytön, turvavälien ja koronarokotteen ottamisen tärkeydestä. Erityisesti koronaviruksen deltavariantti leviää herkästi.

Voit tehdä koronavirustaudin oirearvion myös lapsen puolesta

Tee koronavirustaudin oirearvio Omaolo.fi -palvelussa, jos epäilet tartuntaa. Voit myös tehdä arvion alle 15-vuotiaan lapsen puolesta, jos olet hänen huoltajansa. Jos asioit alle 15-vuotiaan lapsen puolesta, täytä ensin oirearvio. Oirearvion täyttämisen jälkeen sinut ohjataan tunnistautumaan ja valitsemaan Toisen puolesta asiointi.

Omaolo on kansallinen digipalvelu, joka auttaa arvioimaan hoidon tai palvelun tarvetta. Omaolon antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia. Ne perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja kansallisesti yhteisesti sovittuihin kriteereihin.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)