Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on pysynyt rauhallisena
Artikkelin kuva
06.05.2021

Pohjois-Karjalan epidemiatilanne on pysynyt rauhallisena

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt perustasolla. Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 6.5. arvioimaan alueen epidemian tilannetta ja koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi tarkoitettuja suosituksia.

– Tilanne on pysynyt hyvin samanlaisena kuin edellisinä viikkoina. Tartuntoja todetaan edelleen lähes päivittäin, mutta määrät ovat onneksi pysyneet pieninä, kertoo työryhmän puheenjohtajana toimiva toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Työryhmä lievensi alueella voimassa olevaa suositusta kaikkien tilaisuuksien kokoontumismääristä 50 henkeen. Kasvomaskien käyttö, turvavälien pitäminen sekä käsihygieniasta huolehtiminen ovat edelleen edellytyksiä suurempien kokoontumisten turvallisille järjestelyille. Muut suositukset pidettiin toistaiseksi ennallaan.

– On syytä mennä maltilla kesää kohti, koska rokotukset ovat vielä kesken. Maskeista, turvaväleistä tai muiden suositusten noudattamisesta ei siis pidä vielä hellittää, sillä ne suojaavat meitä kaikkia tartunnoilta, muistuttaa Kaipiainen.

– Työikäisen väestön rokotukset ovat piakkoin alkamassa ja ne jatkuvat kesälomakaudelle. Tiedotusta rokotusten etenemisestä kannattaa seurata ja ottaa rokote kun oma vuoro tulee.

Viikolla 17 Pohjois-Karjalassa uusia koronavirustartuntoja todettiin 11, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 13. Tartuntoja todettiin Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa ja Heinävedellä. Suurin osa tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Laajempia altistumisia henkilöiden lähipiirissä ja työpaikoilla liittyi vain kahteen tapauksista. Kaikkien tartuntojen alkuperä pystyttiin selvittämään.

viikolla uusia tartuntoja maakunnassa on varmistunut kaksi ja karanteenissa oli torstaiaamuna yhteensä 118 henkilöä. Kiteellä on todettu 5.5. koronavirustartunta, johon liittyy myös mahdollisia altistumispaikkoja edellisviikon aikana. Lisäksi Kiteelle saapuneiden kausityöntekijöiden keskuudessa on muualla Suomessa todettuja koronavirustartuntoja, joiden eristykset ja karanteenit toteutuvat alueella.

Lieksan tartuntaketjussa ei ole todettu uusia tapauksia enää 28.4. jälkeen. Vahvistusta tartuntaketjussa epäillystä muuntoviruksesta ei ole vielä saatu.

Koronarokotukset Pohjois-Karjalassa etenevät hieman ripeämmin kuin valtakunnassa keskimäärin. THL:n tilastojen mukaan maakunnassa ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 34 % maakunnan väestöstä, kun valtakunnallinen rokotuskattavuus on vajaa 32 % koko väestöstä. Rokotukset etenevät sen mukaisesti, kuinka paljon rokotteita maakuntaan toimitetaan. Iäkkäiden ja sairauden vuoksi riskiryhmiin kuuluvien rokotukset ovat loppusuoralla ja rokotukset laajenevat nuorempiin ikäluokkiin lähiviikkojen aikana.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Viikolla 19 tilannekuvatyöryhmä kokoontuu keskiviikkona 12.5.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 17 (26.4.-2.5.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

  • Koronavirustartuntojen määrä: 11, muutos edellisviikkoon -2
  • Tartuntojen alkuperä tiedossa 100 %
  • 7 vrk ilmaantuvuus (26.4.-2.5.2021): 4,94, muutos -1,65
  • 14 vrk ilmaantuvuus (19.4.-2.5.2021): 11,52, muutos +0,54
  • Koronanäytteitä: 2440, muutos +400
  • Positiivisten koronanäytteiden osuus: 0,38 %

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)