Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Pohjois-Karjala siirtyi kiihtymisvaiheeseen
22.07.2021

Pohjois-Karjala siirtyi kiihtymisvaiheeseen

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä päätti kokouksessaan Pohjois-Karjalan siirtyneen koronapandemian kiihtymisvaiheeseen.


⦁    Koronapandemian neljäs aalto on nyt totta myös meillä. Jokaisella meillä on vastuu sen taltuttamisesta. Tilanteen haltuun saamisessa suurin merkitys on sillä, miten kansalaiset käyttäytyvät ja muistavat kasvomaskit, käsihygienian sekä turvaetäisyydet, toteaa tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Sirpa Kaipiainen.


Viikolla 28 uusia tartuntoja Pohjois-Karjalassa todettiin 45, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 38. Pohjoiskarjalaisilla todettuja tartuntoja oli näistä 29 ja kuusi tartunnoista kirjautuu toisten sairaanhoitopiirien alueelle oleskelukunnan mukaisesti. Tartuntoja todettiin Joensuussa, Juuassa, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä ja Nurmeksessa. Tartunnoista oli viisi peräisin ulkomailta ja jatkotartuntoja ulkomailta saaduista tartunnoista ei todettu viikon aikana. 12 tartuntaa todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kolmen tartunnan alkuperä jäi epäselväksi. Ulkopaikkakuntalaisia on käynyt myös paljon testeissä Siun soten alueella ja positiivisia tartuntoja on tästä ryhmästä todettu 16. Osa tartunnan saaneista ovat jääneet karanteeniin Pohjois-Karjalan alueelle. 


Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu 27. Karanteenissa koronavirukselle altistumisen takia on 376 henkilöä.  


⦁    Alueellamme on ollut päivittäin enemmän ja enemmän positiivisia koronatestituloksia ympäri maakuntaa. Näin ollen myös altistumispaikkalista on pitkä sekä altistuneiden ja karanteenissa olevien määrät ovat kasvaneet. Tartuntojen juuret ovat edelleen useassa koronatapauksessa juhannusfestareilla, lisäksi juhlimisen vaikutukset tartuntoihin on huomattu jäljitystyötä tehtäessä, kertoo tilannekuvatyöryhmän puheenjohtaja Sirpa Kaipiainen.


Koronaviruksen altistumispaikat Pohjois-Karjalassa on listattu nettiin osoitteeseen https://www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat. Listalle päivitetään vain sellaiset paikat, joissa mahdollisesti altistuneita ei ole voitu jäljittää henkilökohtaisesti. 
Sekä koronatestaus että -jäljitys ovat ruuhkautuneet tällä hetkellä Pohjois-Karjalassa.


⦁    Testauskapasiteettia on lisätty pidentämällä testauksen aukioloaikoja sekä tiuhentamalla testausväliä. On erittäin tärkeää, että testiin mennään matalalla kynnyksellä. Ja jos testituloksen tai altistumisen takia määrätään karanteeniin, niin sitä tulee noudattaa. Karanteeni on viranomaismääräys ja siitä tulee tieto puhelimitse joko soittamalla tai tekstiviestillä, muistuttaa Kaipiainen.


Karanteeniohjeet löytyvät Siun soten nettisivuilta osoitteesta https://www.siunsote.fi/karanteeniohjeet-altistuneelle suomeksi https://www.siunsote.fi/en/web/english/quarantine-instructions englanniksi. Lisäksi oireseurantaohje pienen riskin altistukselle löytyy osoitteesta https://www.siunsote.fi/oireseurantaohje-pienen-riskin-altistuneelle 


Pohjois-Karjalassakin on viitteitä koronan delta-variantista, joka leviää ärhäkästi. Tartuntoja on tullut myös ulkoilmassa ja tartuntoja on täyden rokotesarjan saaneilla henkilöillä.


⦁    Rokotteiden ottaminen on tärkeää myös nuorten aikuisten kohdalla. Nuoretkaan eivät ole sairastumattomia ja kuolemattomia. Koronarokotus suojaa vakavalta tautimuodolta ja vähentää koronaviruksen erittymistä merkittävästi ja siten ehkäisee viruksen tarttumista ihmisestä toiseen. Ottamalla rokotuksen suojaa myös muita, muistuttaa infektiolääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

 

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 28 (12.–18.7.2021)
Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

  • Koronavirustartuntojen määrä: 29, muutos edellisviikkoon -9
  • Tartuntojen alkuperä tiedossa 89,66 %
  • 7 vrk ilmaantuvuus (12.-18.7.2021): 26,27, muutos +7,11
  • 14 vrk ilmaantuvuus (12.-18.7.2021): 46,51, muutos +12,02
  • Koronanäytteitä: 2750, muutos +270

⦁    Positiivisten koronanäytteiden osuus: 2,17 %Katso myös:
Pohjois-Karjalassa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi: www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset
 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)