Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015

Lääkkeiden annosjakelun palveluseteli palkittiin Vuoden Palvelusetelitekona

Artikkelin kuva

Lääkkeiden annosjakelun palveluseteli palkittiin Vuoden Palvelusetelitekona

Siun sote vastaanotti Vuoden Palveluseteliteko 2018 -palkinnon Joensuussa 7.2.2019. Yhteiskuvassa Siun soten edustajat, Karjalan apteekkariyhdistyksen edustaja sekä Suomen Yrittäjien edustajat

Siun soten lääkkeiden annosjakelun palveluseteli on palkittu Vuoden Palveluseteliteko 2018 -kunniamaininnalla. Palvelusetelin avulla lääkkeiden annosjakelun piirissä olevat asiakkaat voivat itse valita, mistä apteekista he palvelun tilaavat.

Palveluseteli tuli käyttöön tämän vuoden alussa, ja sitä valmisteltiin hyvässä ja tiiviissä yhteistyössä Pohjois-Karjalan apteekkien kanssa.

Palkinnon myöntänyt asiantuntijaraati kiittää Siun sotea rohkeasta ja esimerkillisestä ratkaisusta, joka edistää asiakkaiden valinnanvapautta ja tukee paikallista yrittäjyyttä. Vastaavaa ratkaisua lääkkeiden annosjakelussa ei ole käytössä vielä muualla Suomessa, ja asiantuntijaraadin mukaan käytäntö olisi monistettavissa muuallekin.

Asiantuntijaraatiin kuuluivat Suomen Yrittäjien elinkeino- ja kilpailuasioiden päällikkö Satu Grekin, MedGroup Oy:n asiakkuusjohtaja Sari Pyyhtiä ja Tornion kaupungin johtava hoitaja sekä vanhus- ja hoitopalvelujen päällikkö Maarit Alalahti.

Vuoden Palveluseteliteko -palkinto myönnettiin nyt neljättä kertaa. Palkinto myönnetään vuosittain riippumattoman asiantuntijaraadin valitsemalle taholle ansiokkaasta palvelusetelitoiminnan kehittämistyöstä. Palkinto jaetaan innovatiiviselle ja esimerkilliselle teolle, joka luo hyviä ja monistettavia käytäntöjä palvelusetelitoimintaan sekä edesauttaa kuntalaisten palveluiden saatavuutta ja valinnanvapautta. Asiantuntijaraadin kokoaa ja palkinnon jakaa vuosittain valinnanvapausjärjestelmä Vaana Oy.

Lue lisää:
Vaana Oy:n uutinen 7.2.2019: Siun sote palkittiin esimerkillisestä valinnanvapauden edistämisestä

Lääkkeiden annosjakelun palvelusetelistä on kerrottu tarkemmin Siun soten tiedotteessa 10.9.2018: Lääkkeiden annosjakelun palveluseteli hyödyttää asiakkaita ja apteekkeja


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Tietojärjestelmäpääkäyttäjä
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue maaliskuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.
Lue huhtikuun 2019 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)