Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Lääketieteen opetuksen asema vahvistuu Siun sotessa
01.09.2017

Lääketieteen opetuksen asema vahvistuu Siun sotessa

Lääketieteen opiskelijoiden määrä kasvaa Pohjois-Karjalassa syksystä 2017 alkaen, kun Itä-Suomen yliopisto hajauttaa käytännön opetustaan Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen ja Mikkelin keskussairaaloihin. Tulevina vuosina Pohjois-Karjalan keskussairaalassa ja muissa Siun soten toimipisteissä järjestettävien opetusjaksojen opiskelijamäärä on vuosittain noin 400. Osa opiskelijoista osallistuu lukuvuoden aikana useammalle opetusjaksolle.

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on vuodesta 2009 lähtien ollut vuosittain noin 50 kuudennen vuosikurssin opiskelijaa kirurgian ja sisätautien yksiköissä kahden viikon pituisilla opetusjaksoilla. Lisäksi opiskelijoita on ollut Siun soten terveysasemilla eripituisilla yleislääketieteen opetusjaksoilla harjoittelemassa terveyskeskustyössä tarvittavia taitoja.

Syksystä 2017 alkaen opiskelijamäärä Pohjois-Karjalan keskussairaalassa kirurgialla kasvaa, ja opetusta aletaan antaa myös psykiatrian yksiköissä. Lukuvuoden 2017–2018 aikana opiskelijamäärä sisätautien, kirurgian ja aikuispsykiatrian opetusjaksoilla tulee olemaan yhteensä lähes 200.

Opetus laajenee edelleen syksyllä 2018 lastentautien, naistentautien ja synnytysten sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien yksiköihin. Lisäksi Siilaisen terveysaseman rooli opetusterveysasemana vahvistuu. Opetusjaksojen pituudet vaihtelevat neljästä päivästä neljään viikkoon.

Opetuksen painopiste potilaiden kohtaamisessa

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa opetuksen painopiste on potilaiden kohtaamisessa eli potilaan haastattelemisen ja tutkimisen harjoittelemisessa. Kirurgialla ja sisätaudeilla annetaan pienryhmäopetusta poliklinikkavastaanotoilla.

Potilaille opiskelijamäärien kasvu tulee näkymään siten, että potilaan haastattelun ja tutkimuksen voi hoitaa opiskelija vanhemman lääkärin opastuksella. Opiskelijoita voi myös olla seuraamassa lääkärien työskentelyä osastoilla ja toimenpideyksiköissä, kuten leikkaussalissa. Opetustilanteissa potilaalta kysytään aina suostumus opetuspotilaaksi. Siun sotessa opiskelijamäärien kasvu nähdään positiivisena asiana:

- Lääkäriopiskelijoiden määrän kasvaminen on meille hyvä asia. Opiskeluajoilta tuttuun paikkaan on varmasti helpompi hakeutua töihin valmistumisen jälkeen. Myös mahdollisuudet moniammatilliseen työskentelyyn jo opiskeluaikana paranevat merkittävästi, toteaa Pohjois-Karjalan keskussairaalan johtajaylilääkäri Juha Mustonen.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)