Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kotihoidosta ylijääneitä koronarokotteita tarjotaan 75–79-vuotiaille Joensuussa ja Kontiolahdella
14.04.2021

Kotihoidosta ylijääneitä koronarokotteita tarjotaan 75–79-vuotiaille Joensuussa ja Kontiolahdella

Siun sote aloittaa 75–79-vuotiaiden ikäryhmässä soittokierroksen koronarokotusaikojen tarjoamiseksi Joensuussa ja Kontiolahdella torstaina 15.4.2021. Soittokierros käynnistetään, koska kotihoidossa käytettyä Modernan koronarokotetta on jäänyt yli. Osa rokotteista on käytettävä viimeistään ensi viikon aikana.

Puhelut soitetaan loppuviikon aikana, puheluita soitetaan myös lauantaina. Puhelu tulee 013-alkuisesta numerosta. Mikäli puhelua ei ole tämän viikon aikana tullut tai puhelu on jäänyt vastaamatta, voi koronarokotusaikaa varata normaalisti verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta maanantaista lähtien.

Modernan koronarokotetta on aiemmin annettu Siun soten ikäihmisten palveluiden piirissä oleville henkilöille. Rokote ei ole tällä hetkellä Siun soten ajanvarausjärjestelmässä, joten rokotteet saadaan nopeimmin liikkeelle tarjoamalla rokotteita puhelimitse.

Siun soten soittokierroksen kautta tarjottavat koronarokotukset toteutetaan yksityisen palveluntuottajan rokotuspisteellä Joensuussa. Kyseisiä aikoja ei voi varata koronarokotusten ajanvarauksen kautta, vaan Siun sote tarjoaa aikoja puhelimitse. Mikäli rokotteita jää jäljelle soittokierroksen jälkeen, avataan ajat Siun soten verkkoajanvaraukseen.

Siun sote kohdistaa soittokierroksen Joensuun ja Kontiolahden 75–79-vuotiaisiin, koska yksityinen rokotuspiste sijaitsee Joensuussa. Taustalla on myös se, että Joensuun ja Kontiolahden rokotuskattavuus on tällä hetkellä muita maakunnan kuntia alhaisempi.

Siun soten koronarokotusten ajanvaraus ja rokotukset jatkuvat normaalisti. Tarjoamalla ylijääneitä rokotteita puhelimitse, voidaan osaltaan helpottaa maanantaina käynnistyvää ajanvarausta. Viikolla 16 Siun sotessa jatketaan yli 70-vuotiaiden ja 65–69-vuotiaiden koronarokotusten ajanvarausta. Yli 70-vuotiaat rokotetaan Biontech-Pfizerin rokotteella ja 65–69-vuotiaat AstraZenecan rokotteella. 

AstraZenecalla rokotettavan henkilön tulee olla rokotuspäivänä täyttänyt 65 vuotta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on todennut keskiviikkona 14.4.2021, että Zenecan koronarokotetta ei edelleenkään anneta alle 65-vuotiaille. Syynä ovat rokotetuilla Euroopassa havaitut erittäin harvinaiset veren hyytymishäiriöt, joiden yhteyttä AstraZenecan rokotteeseen Euroopan lääkevirasto EMA pitää mahdollisena. Varovaisuusperiaatteen vuoksi AstraZenecan rokotetta ei anneta myöskään 65 vuotta täyttäneille, jotka ovat aikaisemmin sairastaneet aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian eri verihiutaleniukkuuden (HIT).

Siun sote tiedottaa myöhemmin, miten alle 65-vuotiaiden AstraZenecan 1. rokoteannoksen saaneiden henkilöiden 2. rokoteannos järjestetään.

 

Voit lukea lisää THL:n tiedotteen AstraZenecasta tästä linkistä: AstraZenecan koronarokotteen keskeytystä alle 65-vuotiailla jatketaan

Modernan rokotteesta voit puolestaan lukea lisää tästä linkistä: Moderna Covid-19 -koronavirusrokote

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)