Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronavirustilanne Siun soten toiminta-alueella 27.9.
27.09.2020

Koronavirustilanne Siun soten toiminta-alueella 27.9.

Lieksan koronavirusryppäässä on eilisen ja tämän aamun aikana varmistunut yhteensä viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet henkilöt ovat olleet karanteenissa, ja uusia altistumisia on syntynyt vain muutamia. Kaikkiaan Lieksan tartuntaryppääseen liittyy nyt 21 varmistettua koronavirustartuntaa kotimaassa ja yksi ulkomailla. Karanteeniin asetettuja altistuneita henkilöitä on noin sata.

Lieksan tartuntaketjut ja altistuneet on saatu hyvin jäljitettyä. Lähipäivät ja tuleva viikko voivat tuoda esiin uusia tartuntoja altistuneilla ja tilannetta seurataan jatkuvasti.

Joensuulaisesta koulusta yhteensä 28 henkilöä on eilen asetettu karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Koulun ulkopuolella altistuneita on neljä. Altistuneet on ohjattu kahden viikon kotikaranteeniin ja koronavirustesteihin. Ensimmäisiä tuloksia odotetaan jo iltapäivällä.

Tartuntojen tilannekuva elää jatkuvasti

Siun soten toiminta-alueen testausmäärät ovat tällä hetkellä keskimäärin 300-400 koronavirustestiä päivässä. Testien tuloksia valmistuu jatkuvasti pitkin päivää ja positiivisesta testituloksesta soitetaan aina henkilölle itselleen. Samoin altistuneisiin ollaan aina suoraan yhteydessä ja annetaan toimintaohjeet.

Siun sote tiedottaa tartuntojen tilannekuvasta ja alueen väestölle annettavista toimintaohjeista tarpeen mukaan. Lieksan tartuntaryppään tilanteesta tiedotetaan tällä hetkellä päivittäin. Yksittäisistä tartunnoista ei lähtökohtaisesti tiedoteta julkisuuteen erikseen, ellei niihin liity laajempaa yhteiskunnallista merkitystä tai mahdollisia joukkoaltistumisia.

Tartuntojen tilannekuvaa voi seurata päivittäin Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartalta: thl.fi/koronakartta, johon tiedot päivittyvät joka päivä klo 12. Koronakartalle tiedot tulevat valtakunnallisesta tartuntatautirekisteristä, jonka tietojen päivittymisessä voi olla muutaman päivän viive.

THL:n koronakartalta voi tarkastella tietoja sekä kumulatiivisesti koko vuoden ajalta tai tuoreimpia 14 vuorokauden ilmaantuvuustietoja. 14 vuorokauden ilmaantuvuustiedoissa on kolmen päivän viive, jotta tiedot pysyvät vertailukelpoisina edelliseen jaksoon verrattuna.

Koronakartalle tiedot päivittyvät henkilön asuinkunnan mukaan. Tämän takia esimerkiksi Lieksan koronavirusryppään kaikki varmistetut tapaukset eivät näy koronakartalla Lieksan tiedoissa. Vastaavasti kartalla näkyy sellaisia tartuntoja, jotka on todettu muualla Suomessa.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)