Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on rauhallinen – exit-suunnitelma valmistelussa
Artikkelin kuva
12.05.2021

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa on rauhallinen – exit-suunnitelma valmistelussa

Koronavirusepidemia on Pohjois-Karjalassa pysynyt rauhallisena. Työryhmä täsmensi alueella voimassa olevia kokoontumisia ja matkustamista koskevia suosituksia seuraavasti:

  • (19.5. alkaen) Suositellaan kaikkien tilaisuuksien rajaamista 50 henkilöön. Tätä isompia tilaisuuksia voidaan järjestää edellyttäen hygieniaohjeistusten ja turvavälien noudattamista opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita noudattaen.
  • Suositellaan välttämään matkustamaan kotimaassa leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueille sekä ulkomaille.

Kasvomaskien käyttöä, etätyötä ja korkeakoulujen etäopetusta suositellaan edelleen, samoin sisätiloissa tapahtuvan aikuisten harrastustoiminnan välttämistä.

– Työikäisten rokotukset ovat juuri päässeet vauhtiin ja pian yhä useammalla meistä on rokotteen antama suoja koronavirustautia vastaan, perustelee työryhmän puheenjohtajana toimiva Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

– Kevään valmistujaisjuhlat kannattaa vielä suunnitella juhlivansa pienemmällä porukalla ja lähipiirin kesken. Pohjoiskarjalaiset ovat jaksaneet toimia todella vastuullisesti koko epidemia-ajan ja huolettomampi aika on lähellä, kannustaa Kaipiainen.

Tarkempaa alueellista exit-suunnitelmaa rajoitusten ja suositusten purkamisesta valmistellaan ja sitä käsitellään tilannekuvatyöryhmässä ensi viikolla torstaina 20.5.

Työryhmä otti myös Itä-Suomen aluehallintoviraston pyynnöstä kantaa yleisötilaisuuksia koskeviin rajoitustoimiin. Lausuntopyyntö liittyy siihen, että poikkeusolot ja niihin liittyneet tiukemmat valtakunnalliset ohjeistukset ovat päättyneet 10.5. ja on palattu takaisin hybridistrategian mukaiseen tilannearvioon. Työryhmä katsoi, että Pohjois-Karjalan näkökulmasta ei ole estettä keventää yleisötilaisuuksia koskevia turvallisuusohjeistuksia hybridistrategian mukaisiksi. Päätöksen yleisötilaisuuksia koskevista rajoituksista tekee Aluehallintovirasto.

Viikolla 18 Pohjois-Karjalassa uusia koronavirustartuntoja todettiin 6, kun edellisviikolla tapauksia kirjautui 11. Suurin osa tartunnoista on todettu Kiteellä. Kaikkien tartuntojen alkuperä pystyttiin selvittämään. Kuluvalla viikolla uusia tartuntoja on kirjautunut kolme ja karanteenissa oli torstaiaamuna yhteensä 42 henkilöä.

Kiteellä on toukokuun alusta lähtien ollut kaikkiaan 11 koronavirustartuntaa. Osa tartunnoista on todettu Kiteelle saapuneilla kausityöläisillä. Toinen laajempi tartuntaketju on lähtöisin toisen sairaanhoitopiirin alueelta. Tartunnat ovat levinneet perhe- ja lähipiirissä. Viimeisimmät Kiteellä todetut tartunnat on todettu jo karanteenissa olleilla henkilöillä ja kaikkien tartuntojen alkuperä on selvillä.

Koronarokotukset Pohjois-Karjalassa etenevät hyvää tahtia. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan ensimmäisen rokoteannoksen on saanut noin 37 % maakunnan väestöstä, kun valtakunnallinen rokotuskattavuus on noin 35 % koko väestöstä. Noin 61 000 pohjoiskarjalaista on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Riskiryhmien rokotuksista on siirrytty koko väestön rokottamiseen. Rokotukset etenevät porrastetusti vanhemmista nuorempiin ikäluokkiin.

Siun soten toiminta-alueen Covid-19-tilannekuvatyöryhmään kuuluu Siun soten edustuksen lisäksi alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustus sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston (ISAVI), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) edustus. Työryhmä kokoontuu torstai-iltapäivisin.

Koronavirustilanne Pohjois-Karjalassa viikolla 18 (3.–9.5.2021)

Luvuissa ovat mukana kaikki Pohjois-Karjalassa ja pohjoiskarjalaisilla varmistetut positiiviset koronavirustapaukset. Luvut voivat poiketa THL:n tartuntatautirekisterin tiedoista, johon tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla.

  • Koronavirustartuntojen määrä: 6, muutos edellisviikkoon -5
  • Tartuntojen alkuperä tiedossa 100 %
  • 7 vrk ilmaantuvuus (3.-9.5.2021): 3,29, muutos -1,65
  • 14 vrk ilmaantuvuus (26.4.-9.5.2021): 8,23, muutos -3,29
  • Koronanäytteitä: 2440, muutos +-0
  • Positiivisten koronanäytteiden osuus: 0,27 %

Valtakunnalliset kriteerit epidemiatilanteen tason arvioimiseksi löytyvät sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta: https://stm.fi/koronavirusepidemian-tasot.

Katso myös:

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)