Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotusryhmä laajenee lauantaina – rokotusajan voivat varata myös 55–59-vuotiaat
Kuva: Antti Pitkäjärvi
Kuva: Antti Pitkäjärvi
21.05.2021

Koronarokotusryhmä laajenee lauantaina – rokotusajan voivat varata myös 55–59-vuotiaat

Siun sote laajentaa koronarokotusten ajanvarausta uuteen ikäryhmään. Lauantaina 22.5.2021 klo 12 koronarokotusajat tulevat varattaviksi tänä vuonna 55 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille. Rokotusvuorossa lauantaista lähtien ovat seuraavat ryhmät:

  • vuonna 1966 tai sitä ennen syntyneet henkilöt 
  • vuonna 1967–2005 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (riskiryhmä 1 ja riskiryhmä 2)
    • rokotettavan henkilön tulee olla täyttänyt 16 vuotta

Uusia aikoja tulee varattavaksi lauantaina 22.5.2021 klo 12 ja maanantaina 24.5.2021 klo 8. Lauantaina varattavissa ovat viikon 21 alun rokotusajat (ma-ti) ja maanantaina avautuvat ajat loppuviikolle (ke-pe).

Rokotusajat ovat varattavissa verkkoajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Maanantaisin klo 8 rokotusaika on mahdollista varata myös puhelimitse numerosta 013 330 2131. Puhelinajanvaraus suljetaan, kun jonossa ei ole enää soittajia tai vapaana on vain yksittäisiä rokotusaikoja.

Siun sote lähettää uudelle rokotusryhmälle (vuonna 1962–1966 syntyneille) tekstiviestillä muistutuksen rokotusvuorosta perjantaina 21.5.2021. Tekstiviestin saaminen edellyttää, että henkilö on antanut suostumuksen tekstiviestien lähettämiseen ja että henkilön yhteystiedot ovat ajan tasalla. 

Lisätietoa tekstiviestiluvan antamisesta löytyy osoitteesta https://www.siunsote.fi/tietojen-tarkastaminen-ja-korjaaminen.

Yli 65-vuotiaille, jotka ovat saaneet 1. rokoteannoksen AstraZenecaa, suositellaan tehosterokotetta samalta valmistajalta

THL suosittelee edelleen, että yli 65-vuotiaat henkilöt, jotka ovat saaneet 1. rokoteannoksen AstraZenecan rokotetta, ottavat myös toisen annoksen AstraZenecan rokotetta. THL:n 18.3.2021 tekemän linjauksen mukaan henkilö voi kuitenkin kieltäytyä AstraZenecan 2. rokoteannoksesta, jolloin hänelle tarjotaan mRNA-rokotetta (eli tällä hetkellä Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta).

- Jos ensimmäisestä AstraZenecan rokotteesta ei ole tullut vakavia haittavaikutuksia, on toisen rokotteen ottaminen myös AstraZenecan rokotteella turvallista yli 65-vuotiaille. Toinen rokotus eri valmistajan rokotteella voi aiheuttaa rokotettavalle enemmän haittavaikutuksia, kuten kuumetta ja lihassärkyä. Rokotteita ei suositella vaihdetavaksi kuin lääketieteellisen perustein, Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns sanoo.

Mikäli henkilö haluaa vaihtaa 2. rokoteannoksen AstraZenecan rokotteesta mRNA-rokotteeseen, on se tehtävä ennakkoon. Rokotetta ei pysty vaihtamaan aiemmin ilmoitettuna rokotuspäivänä, koska rokotuspisteillä ei ole ylimääräisiä rokotteita. Tehosterokotuksen aikaa ei voi myöskään varata koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta. 

Rokotteen vaihtaminen on mahdollista soittamalla ensisijaisesti maanantaisin klo 8–11 koronarokotusten ajanvarauksen puhelinnumeroon 013 330 2131. Mikäli asian hoitaminen maanantaisin ei ole mahdollista, voi asiaa hoitaa oman terveysaseman kautta.

Mahdollisuus vaihtaa tehosterokote toisen valmistajan rokotteeseen koskee vain 65 vuotta täyttäneitä henkilöitä. THL:n linjauksen mukaan alle 65-vuotias ei voi saada AstraZenecan rokotetta, vaikka henkilö itse kyseisen rokotteen haluaisi. Alle 65-vuotiaat, jotka ovat saaneet 1. rokoteannoksen AstraZenecaa, saavan 2. rokotteen mRNA-rokotetta eli Biontech-Pfizerin tai Modernan rokotetta.

Koronarokote suositellaan ottamaan omassa kotikunnassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee, että jokainen ottaisi sekä ensimmäisen että toisen rokoteannoksen omassa kotikunnassaan. THL:n mukaan 1. ja 2. rokotuksen annosväliä on mahdollista pidentää yli 12 viikkoon, jotta rokotuksen ottaminen omassa kotikunnassa on helpommin toteutettavissa. Koronarokote on tärkeää ottaa omassa kotikunnassa, koska koronarokotteet jaetaan kuntiin ihmisten kotikunnan perusteella eikä sote-alueilla ole mahdollisuutta rokottaa monia ulkopaikkakuntalaisia.


Voit lukea aiheesta tarkemmin THL:n tiedotteesta.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)