Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotusaikoja jälleen varattavaksi – alle 30-vuotiaiden miesten rokotuksiin uusia ohjeita
Artikkelin kuva
08.10.2021

Koronarokotusaikoja jälleen varattavaksi – alle 30-vuotiaiden miesten rokotuksiin uusia ohjeita

Koronarokotuksia järjestetään kaikissa Siun soten alueen kunnissa. Rokotusajan voi varata helposti verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/.

Uusia rokotusaikoja avautuu varattavaksi lauantaina 9.10. klo 12 ja maanantaina 11.10. klo 8. Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131.

Ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Ohjeita ja lisätietoa Siun soten koronarokotteista löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Alle 30-vuotiaille miehille Biontech-Pfizerin koronarokote

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on ohjeistanut, että varovaisuusperiaatteen mukaisesti Modernan koronarokotetta ei anneta alle 30-vuotiaille miehille. THL:n mukaan Modernan rokotteen saaneilla alle 30-vuotiailla miehillä on hieman korkeampi riski saada sydänlihastulehdus. Riski koskee etenkin tehosterokotetta.

THL:n ohjeen mukaisesti Siun sote antaa jatkossa alle 30-vuotiaille miehille Biontech-Pfizerin koronarokotteen. Myös 1. annoksen Modernan koronarokotetta saaneet henkilöt saavat tehosterokotteen Biontech-Pfizerin rokotteella. Jos alle 30-vuotiaalla miehellä on tällä hetkellä varattuna rokotusaika Modernan koronarokotteelle, aikaa ei tarvitse itse perua. Siun sote huolehtii, että rokotuksen yhteydessä on käytettävissä Biontech-Pfizerin koronarokote. Myös muut kuin alle 30-vuotiaat miehet, jotka ovat varanneet rokotusajan Modernan koronarokotteelle, voivat halutessaan vaihtaa rokotteen toiseen. Rokotteen vaihtaminen ei kuitenkaan ole mahdollista rokotuspaikalla, vaan muutos on tehtävä ennakkoon takaisinsoittopalvelun kautta maanantaisin klo 9–11 numerossa 013 330 2131.

Siun sotessa Modernan koronarokotetta on ollut käytössä myös koululaisten rokotuksissa. THL:n ohjeen mukaisesti opiskelu- ja kouluterveydenhuollossa pojille tarjotaan jatkossa Biontech-Pfizerin koronarokotetta sekä 1. että 2. rokotteeksi. Suositus on antaa molemmat rokoteannokset saman valmistajan rokotteella, mikäli se on mahdollista. Tämän vuoksi tytöille annetaan lähtökohtaisesti Modernan koronarokote tehosterokotteena, jos 1. rokoteannos on annettu Modernan rokotteella. Myös tytöt voivat kuitenkin halutessaan vaihtaa tehosterokotteen Biontech-Pfizerin rokotteeseen. Koulut tiedottavat oppilaita ja heidän huoltajiaan rokotuskäytännöistä omissa kanavissaan.

Kolmannet koronarokotukset jatkuvat

Siun sotessa on käynnissä THL:n mukaisesti 3. koronarokotukset voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille sekä henkilöille, jotka ovat saaneet koronarokotuksen 1. ja 2. rokoteannoksen alle 6 viikon rokotusvälillä ja 2. rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

Siun sote tarjoaa 3. rokotusaikaa voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille soittamalla tai lähettämällä tekstiviestin lähiviikkojen aikana. Puhelu soitetaan 013-alkuisesta numerosta.

Suurin osa lyhyellä rokotusvälillä rokotetuista henkilöistä on sote-henkilöstöä. Jos kuitenkin olet saanut 1. ja 2. koronarokotteen alle 6 viikon rokotusvälillä ja 2. rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta, voit varata 3. rokotusajan takaisinsoittopalvelun kautta maanantaisin klo 9–11 numerosta 013 330 2131. Kolmatta rokoteannosta suositellaan esimerkiksi myös kaksi Sputnik-rokotetta alle 6 viikon rokotusvälillä saaneille henkilöille, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)