Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotukset etenevät hyvää vauhtia - uusia aikoja varattavaksi lauantaina
Artikkelin kuva
07.05.2021

Koronarokotukset etenevät hyvää vauhtia - uusia aikoja varattavaksi lauantaina

Viikon 19 koronarokotusaikojen ajanvaraus käynnistyy lauantaina 8.5.2021 klo 12. Uusia aikoja tulee varattavaksi maanantaille ja tiistaille. Alkuviikon rokotusaikoja avautuu valtaosalla rokotuspisteitä. Aivan kaikilla terveysasemilla rokotuksia ei kuitenkaan järjestä alkuviikolla.

Loppuviikon ajat tulevat varattaviksi maanantaina 10.5.2021 klo 8. Tällöin uusia aikoja avautuu kaikille rokotuspisteille keskiviikolle ja perjantaille. Helatorstaille aikoja ei avata.

Ensi viikolle koronarokotusajan voivat varata:

  • vuonna 1956 tai sitä ennen syntyneet henkilöt
  • vuonna 1957–2005 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (riskiryhmä 1 ja riskiryhmä 2)

Aika koronarokotukseen varataan ensisijaisesti verkkoajanvarauksen kautta. Linkki ja ohjeet verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Puhelinajanvaraus on käytössä maanantaisin klo 8 alkaen numerossa 013 330 2131. Puhelinajanvaraus suljetaan, kun vapaana on enää yksittäisiä rokotusaikoja tai puheluita ei ole jonossa. Muina aikoina ajanvaraus tapahtuu verkkoajanvarauksen kautta.

Alle 65-vuotiaiden riskiryhmään kuulumattomien koronarokotukset käynnistyvät ikäryhmittäin Siun sotessa tämänhetkisen arvion mukaan viikolla 20. Tarkka ajankohta riippuu rokotteiden menekistä nykyisille rokotusryhmille. Tarvittaessa 60–64-vuotiaiden rokotukset voidaan käynnistää aiemmin, mikäli rokotusaikoja uhkaa jäädä käyttämättä.

Lähes 60 000 pohjoiskarjalaista on saanut 1. koronarokoteannoksen

Koronarokotukset ovat edenneet Siun sotessa valtakunnan keskiarvoa hieman nopeampaa tahtia. Tällä hetkellä THL:n valtakunnallisen tilaston mukaan 1. rokotteen Pohjois-Karjalassa on saanut 34,7 prosenttia koko väestöstä. Koko maassa vastaava luku on 32,4 prosenttia. Valtakunnallista koronarokotusten etenemistä voi seurata THL:n tilaistoista: COVID-19-rokotusten edistyminen

Tällä hetkellä käytössä olevat rokotteet sopivat yli 16-vuotiaille. Yli 16-vuotiaista pohjoiskarjalaisista 1. koronarokotteen on saanut noin 41 prosenttia. Määrällisesti Siun sotessa annettu liki 59 000 ensimmäistä rokoteannosta ja 2. rokoteannoksia on annettu noin 6 900.

Eri alueilla rokotukset etenevät ikäryhmittäin eri vaiheissa johtuen alueiden erilaisesta väestörakenteesta. Pohjois-Karjalassa on ikääntyviä ja riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä on runsaasti, minkä vuoksi laajemmat väestörokotukset alkavat hieman myöhemmin kuin jollain toisella alueella. Kokonaisuutena rokotukset etenevät kuitenkin melko tasaista tahtia koko maassa.

Siun sotessa yli 70-vuotiaiden rokotuskattavuus on jo noin 90 prosenttia. Riskiryhmään 1 kuuluvista on rokotettu noin 80 prosenttia ja riskiryhmään 2 kuuluvista rokotuksen on tähän mennessä saanut noin puolet. Siun soten rokotusten etenemistä voi seurata osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Uusilla rokotusajoilla käytössä mRNA-rokote

Tällä hetkellä varattavissa olevilla koronarokotusajoilla on käytössä mRNA-rokotteita (Biontech-Pfizer ja Moderna). Verkkoajanvarauksessa näkyy, minkä valmistajan rokotetta rokotuspisteessä annetaan.

Yli 65-vuotiaille, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, annetaan myös toinen annos AstraZenecan rokotteella. THL:n linjauksen mukaan rokote on mahdollista vaihtaa toiseen vain, jos rokotteelle on ilmennyt jokin vasta-aihe, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio, tai henkilö on aiemmin sairastanut aivolaskimotukoksen eli sinustromboosin tai hepariinihoitoon liittyvän trombosytopenian (HIT).

Alle 65-vuotiaille, jotka ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, toinen rokoteannos annetaan mRNA-rokotteella. Alle 65-vuotias ei voi halutessaan valita AstraZenecan rokotetta, koska rokotteen antaminen alle 65-vuotiaille on kielletty.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkosivut)
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)