Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kontiolahden uusi sote-asema aukeaa 28.2.
Kontiolahden uusi sote-asema ulkoa kuvattuna.
Kontiolahden uusi sote-asema ulkoa kuvattuna.
15.02.2022

Kontiolahden uusi sote-asema aukeaa 28.2.

Kontiolahdelle on valmistunut sote-asema. Muutto tapahtuu 21.2.2022 alkavalla viikolla, jonka vuoksi Kontiolahden ja Lehmon terveysasemat ovat suljettuina. Kiireellisissä tapauksissa asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä Enon tai Ilomantsin terveysasemille ja päivystystä vaativissa tapauksissa soittamaan päivystysapuun 116117. Muuttoviikon lisäksi Kontiolahden laboratorio poikkeuksellisesti auki 17.2. vain kello 7-11 ja kokonaan kiinni 18.2.-27.2.2022.

 • Reseptien uusinnat on hyvä hoitaa ajoissa ennen muuttokiireitämme. Maanantaina 28.2. aukaisemme ovet asiakkaille Kontiolahden uudella sote-asemalla. Sote-asema tulee olemaan jatkossa auki maanantaista perjantaihin kello 8–16, pois lukien arkipyhät, muistuttaa osastonhoitaja Saija Määttänen.

Kontiolahden uudella sote-asemalla järjestetään lääkäreiden ja sairaanhoitajien, mielenterveys- ja päihdepalvelujen, neuvolan, suun terveydenhuollon, perhe- ja sosiaalipalveluiden, fysioterapeutin vastaanotot sekä vuodeosastopalvelut. Asemalla palvelee myös Islab laboratorion näytteenottopiste. 

 • Näillä moninaisilla palveluilla tuetaan tavoitteita, että ihminen saa palvelunsa sujuvasti ja avun yksilöllisiin tarpeisiin moniammatilliselta tiimiltä. Tällä pyritään myös parantamaan palveluiden yhdenvertaista saatavuutta, oikea-aikaisuutta ja jatkuvuutta, Määttänen mainitsee. 

Maakunnan muilta terveysasemilta eli ”terkkareista” ei välttämättä löydy kaikkia palveluita saman katon alta kuten Kontiolahden uudella sote-asemalla vaan palvelut voivat olla ripoteltuina eri pisteisiin. Kontiolahden sote-asema on tiloiltaan suunniteltu niin, että ammattilaiset ovat lähellä toisiaan ja helposti konsultoitavissa asiakkaan asioissa.

 • Uutta kohti ollaan menossa positiivissa hengessä, kovasti odottaen työskentelyä eri yksiköiden, ammattilaisten kanssa yhdessä asiakkaiden tarpeista huolehtien, kommentoi Määttänen.
 • Yhteiskäyttöiset huoneet aiheuttavat varmasti työn tarkempaa suunnittelua ja uusien toimintatapojen opettelua. Parasta on kuitenkin se, että saamme uudet ja puhtaat tilat, mainitsee neuvolatoiminnan ylihoitaja Anita Lindevall.
 • Muutto on aina tilaisuus tehdä ”suursiivous” vuosien saatossa kertyneestä tavarasta. Uudella terveysasemalla voidaan myös ottaa käyttöön uusia toimintamalleja ja prosesseja. Uskon, että yhteiset tausta- ja sosiaalitilat muiden toimintojen kanssa lisäävät yhteistoimintaa ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Kynnys tehdä yhteystyötä vaikkapa vastaanottojen ja neuvoloiden kanssa entisestään pienenee, kun he ovat jo tilojenkin puolesta lähempänä. Moniammatillinen yhteystyö helpottuu varmasti arjessa, toteaa suun terveydenhuollon osastonhoitaja Pilvi Tapio.

Myös terveyskeskussairaala muuttaa


Kontiolahden terveyskeskussairaalan muuttopäivä Kontiolahden uudelle sote-asemalle on maanantaina 21.2.2022. Osaston muutto tapahtuu yhden päivän aikana. Terveyskeskussairaala sijaitsee sote-aseman toisessa kerroksessa. Kaikista muuttopäivän vierailuista läheisten toivotaan sopivan etukäteen hoitajien kanssa ja rajoittavan vierailunsa vain välttämättömiin käynteihin.

 • Potilaiden siirtyminen uuteen sairaalaan ajoittuu iltapäivään eli aamutoimet ja lounas ovat vielä vanhassa sairaalassa, päivällinen ja iltatoimet jo uudessa, kertoo osastonhoitaja Seija Piiroinen.

Ajalla 22.2.-25.2.2022 muuttavat avopuolen terveysasemalle tulevat toiminnot. Muuttamisesta aiheutuu runsaasti muuttoliikennettä ja ruuhkaa. Kyseiseksi ajaksi terveyskeskussairaalan päivittäisiä vierailuaikoja supistetaan siten, että vierailuaika on kello 16-19.  Lauantaista 26.2.2022 lähtien vierailuajat palautuvat normaaleiksi eli kello 11-19.

KONTIOLAHDEN SOTE-ASEMA

 

 • Kontiolahden sote-asema valmistui 31.1.2022, toiminta uusissa tiloissa alkaa 28.2.2022
 • rakentaminen 11/20 – 1/22
 • rakennuttaja Kontiolahden kunta
 • pääurakoitsijana Rakennustoimisto K Tervo Oy
 • pääsuunnittelu Raamiarkkitehdit Oy
 • huoneistoala 2025 m2 jakautuen terveyskeskussairaalan ja vastaanottotoiminnan tiloihin
 • terveyskeskussairaala 25 potilaspaikkaa
 • vastaanottotoiminnan ja kuntoutuksen tilat
 • Islabin näytteenotto

 

Kuvat: Antti Pitkäjärvi

Sisäkuva Kontiolahden uudesta sote-asemasta

Kuva hammashoitolan hoitohuoneesta uudessa Kontiolahden sote-asemassa

Kuva vastaanottokäytävästä Kontiolahden uudessa sote-asemassa

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)