Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2023, 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolmatta koronarokotusaikaa tarjotaan kirjeitse yli 70-vuotiaille
Kuva: Antti Pitkäjärvi
Kuva: Antti Pitkäjärvi
22.10.2021

Kolmatta koronarokotusaikaa tarjotaan kirjeitse yli 70-vuotiaille

Siun sote valmistelee kolmansien koronarokotusten käynnistämistä yli 60-vuotiaille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluville henkilöille.

Kolmas koronarokoteannos on mahdollista antaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua 2. rokoteannoksesta. Näin ollen rokotusjärjestys on lähes sama koronarokotusten käynnistyessä.

Yli 70-vuotiaiden kolmannet rokotukset alkavat viikolla 46

Siun sote lähettää ensi viikosta alkaen (vko 43) kirjeet kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta. Kirjeessä ilmoitetaan henkilölle valmiiksi varattu rokotusaika ja -paikka kolmanteen koronarokotukseen. Aikaa tarjotaan lähimmälle terveysasemalle. Joensuun kantakaupungin alueella rokotukset on keskitetty Siilaisen terveysasemalle. Rokotusajasta lähetetään vielä tekstiviestimuistutus kaksi vuorokautta ennen rokotusaikaa.

Kaikkia kirjeitä ei lähetetä yhtä aikaa, vaan kirjeet lähetetään sitä mukaa, kun kolmannen koronarokotteen aika lähestyy eli kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta. Kirjeet lähetetään Suomi.fi-viestit-palvelun kautta. Jos henkilö on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, lähetetään kirje sähköisenä. Muutoin kirje toimitetaan postitse.

Rokotusaikoja tarjotaan viikosta 46 alkaen. Jos rokotusaika ei sovi tai henkilö ei halua ottaa kolmatta koronarokotetta, on aika peruttava kirjeessä olevien ohjeiden mukaan.

Kolmannen koronarokotuksen yhteydessä on mahdollista saada myös influenssarokotus. Influenssarokote suositellaan otettavan joulukuun alkuun mennessä, jotta suoja ehtii muodostua ennen influenssakauden alkua. Jos Siun soten kirjeessä tarjoama kolmas koronarokotusaika on ennen joulukuun alkua, voi henkilö ottaa influenssarokotuksen koronarokotuksen yhteydessä.

Jos varattu aika on joulukuun alun jälkeen, suositellaan influenssarokotusaika varaamaan erikseen omalle terveysasemalle ennen koronarokotusta.

Riskiryhmään kuuluvien, 60–69-vuotiaiden sekä hoivakotien asukkaiden rokotukset

Siun sote valmistele parhaillaan myös muiden rokotusvuorossa olevien ryhmien kolmansia koronarokotuksia. Laitosten ja hoivakotien asukkaiden kolmannet rokotukset käynnistetään heti, kun rokotusjärjestelyt on tehty. Rokotukset toteutetaan sitä mukaan, kun kaksi rokotetta saaneiden henkilöiden 2. rokotteesta on kulunut kuusi kuukautta.

Sairauden perustella riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat ovat tulossa rokotusvuoroon myös lähiviikkoina, kun ryhmään kuuluvien 2. rokotteista tulee kuluneeksi kuusi kuukautta. Loppuvuodesta kolmas koronarokotus tulee ajankohtaiseksi myös 60–69-vuotiaille. Ajanvarauskäytännöistä tiedotetaan tarkemmin, kun järjestelyt on saatu tehtyä.

Immuunipuutteisten kolmannet koronarokotukset

Aiemmin THL suositteli kolmatta koronarokotusta lyhyellä rokotusvälillä kaksi ensimmäistä rokoteannosta saaneille ja voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Näiden ryhmien rokotukset ovat edenneet hyvin. Siun sote on ollut yhteydessä potilastietojärjestelmän perusteella voimakkaasti immuunipuutteisiin henkilöihin.

Jos tiedät kuuluvasi voimakkaasti immuunipuutteisten rokotusryhmään, mutta et ole saanut Siun sotelta yhteydenottoa, voit jättää takaisinsoittopyynnön maanantaisin klo 9–11 numerossa 013 330 2131.

Tarjolla edelleen myös 1. koronarokoteannoksia

Siun sote jatkaa edelleen myös koronarokotusten 1. annosten tarjoamista. Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta osoitteessa https://siunsote.eaika.fi/. Uusia aikoja tulee varattavaksi aina lauantaisin klo 12 ja maanantaisin klo 8.

Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131. Ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Ohjeita ja lisätietoa Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteesta http://www.siunsote.fi/koronarokotukset.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Soile Asikainen
Puh. 013 330 4526
soile.asikainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kuulumisia Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelta 

Uutiskirjeeseen on koottu tietoa hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista. 

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Omaishoidon uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia asioita Siun soten omaishoidosta.

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)