Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolmas koronarokotusannos lyhyellä rokotusvälillä rokotetuille ja voimakkaasti immuunipuutteisille
Artikkelin kuva
22.09.2021

Kolmas koronarokotusannos lyhyellä rokotusvälillä rokotetuille ja voimakkaasti immuunipuutteisille

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on tarkentanut kolmannen koronarokotuksen rokotusryhmiä. Siun sote käynnistää kolmannet rokotukset ohjeiden mukaisesti seuraavissa rokotusryhmissä:

  • 1. ja 2. koronarokotuksen alle 6 viikon rokotusvälillä saaneet henkilöt, joiden 2. rokoteannoksesta on vähintään 6 kuukautta.
  • voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, joiden 2. rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta (Tarkemmat rokotusryhmän kriteerit löytyvät THL:n sivuilta: Kolmas koronarokoteannos)

Varovaisuusperiaatteen mukaisesti 3. koronarokotusannosta ei suositella toistaiseksi alle 30-vuotiaille perusterveille miehille. THL odottaa lisää tutkimustietoa harvinaisen sydänlihastulehduksen eli myokardiitin riskistä kolmannen annoksen saaneilla. Tämä rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta.

Koronarokotusten käynnistyessä vuodenvaihteessa 2020–2021 rokoteannokset annettiin alle kuuden viikon rokotusvälillä. Lyhyellä rokotusvälillä rokotettiin mm. teho-osaston, päivystyksen ja pelastuslaitoksen henkilöstöä sekä Covid-potilaiden parissa työskenteleviä henkilöitä. Lisäksi lyhyellä rokotusvälillä on rokotettu osa hoivakotien asukkaista ja työntekijöistä.

Siun sote järjestää rokotusryhmään kuuluvan henkilöstön ja hoivakotien rokotukset lähiviikkojen aikana. Alle 6 viikon rokotusväli ei ole ollut käytössä ikäryhmittäin toteutetuissa koronarokotuksissa. Ikäryhmittäin toteutetuissa väestön rokotuksissa rokotusväli on ollut 6–12 viikkoa eikä nyt käynnistyvät 3. rokotukset koske näitä ryhmiä.

Siun sote kartoittaa parhaillaan potilastietojen perusteella voimakkaasti immuunipuutteisten ryhmään kuuluvia henkilöitä. Ryhmään kuuluvat on määritelty tarkasti sairauksien ja saatujen hoitojen perustella. Voimakkaasti immuunipuutteisten rokotusryhmä ei vastaa 1. ja 2. koronarokotusten yhteydessä ollutta riskiryhmäjaottelua.

Siun sote on yhteydessä voimakkaan immuunipuutteen vuoksi rokotusvuorossa oleviin henkilöihin ja antaa ohjeet rokotusajan varaamiseen. Rokotusaikaa ei voi varata verkkoajanvarauksen tai koronarokotusten puhelinajanvarauksen kautta. Yhteydenotot tehdään sitä mukaa, kun rokotusryhmään kuuluvia saadaan kartoitettua. Ensimmäiset yhteydenotot pyritään tekemään jo tämän viikon aikana. Yhteydenottoja jatketaan lähiviikkojen ajan.

1. ja 2. koronarokotukset jatkuvat normaaliin tapaan

Koronarokotusten 1. ja 2. rokotukset jatkuvat edelleen tuttuun tapaan. Ajan ensimmäiseen rokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Tehosterokoteaika annetaan 1. rokotteen yhteydessä kuuden viikon päähän ensimmäisestä rokotteesta. Jos olet saanut tehosterokotteen 8–12 viikon päähän, voit halutessasi aikaistaa tehosterokotuksen aikaa. Aika on mahdollista aikaistaa, kun 1. rokotteesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Sekä 1. koronarokotuksen ajanvaraus että tehosterokotuksen aikaistaminen on mahdollista tehdä verkkoajanvarauksen kautta. Ohjeet ja linkki verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Ensi viikolla Siun sote järjestää vielä Lieksassa Walk in -rokotustilaisuuden, jossa koronarokote on mahdollista ottaa ilman ajanvarausta. Rokotustilaisuus pidetään Lieksan terveysasemalla (Korpi-Jaakonkatu 21) maanantaina 27.9.2021 klo 15–18. Tilaisuudessa on tarjolla 45 ensimmäistä koronarokoteannosta (Biontech-Pfizer). Rokotustilaisuudessa ei anneta tehosterokotteita.

 

Tiedotetta täydennetty 23.9.2021 klo 14.54: Lyhyen rokotusvälin kesto on tarkennettu THL:n 23.9. antaman ohjeen mukaan alle kuuteen viikkoon. Aiemmin lyhyellä rokotusvälillä tarkoitettiin 3-4 viikon välein otettuja 1. ja 2. koronarokotuksia.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)