Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kolmannet koronarokotukset etenevät porrastetusti
Kuva: Antti Pitkäjärvi
Kuva: Antti Pitkäjärvi
29.10.2021

Kolmannet koronarokotukset etenevät porrastetusti

Siun sotessa on käynnissä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusten mukaiset kolmannet koronarokotukset. Ensimmäisenä rokotusvuoroon tulivat voimakkaasti immuunipuutteiset sekä lyhyellä rokotusvälillä 1. ja 2. rokotteen saaneet. Nämä ryhmät ovat pääosin saaneet jo 3. koronarokotteen.

Lähiviikkoina kolmannet koronarokotukset käynnistyvät myös sairauden vuoksi riskiryhmiin kuuluvien sekä yli 70-vuotiaiden ryhmissä. Rokotusten aikataulu riippuu siitä, milloin henkilö on saanut 2. rokoteannoksen. Kolmas koronarokote voidaan antaa aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua 2. rokotteesta. Ainoastaan voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille kolmatta koronarokotetta suositellaan, kun 2. rokotteesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvien 12–69-vuotiaiden 3. koronarokotukset käynnistyvät Siun sotessa viikolla 45. Ajat tulevat varattaviksi verkkoajanvaraukseen. Rokotusajan voi varata myös puhelinajanvarauksen kautta viikosta 45 alkaen. Siun sote tiedottaa ajanvarauksen käynnistymisestä tarkemmin ensi viikolla.

Yli 70-vuotiaiden kolmannet koronarokotukset käynnistyvät viikolla 46. Siun sote tarjoaa 3. koronarokotusaikaa kirjeitse kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta. Kirjeiden lähetys on aloitettu. Kirjeet lähetetään porrastetusti sitä mukaa, kun kolmannen koronarokotteen aika lähestyy. Kirjeet lähetetään Suomi.fi-viestit-palvelun kautta. Jos henkilö on ottanut käyttöön Suomi.fi-viestit, lähetetään kirje sähköisenä. Muutoin kirje toimitetaan postitse.

60–69-vuotiaiden kolmannet koronarokotukset käynnistynevät loppuvuodesta, arviolta viikoilla 50–52. Rokotusryhmän ajat tulevat varattavaksi verkkoajanvaraukseen. Ajanvarauksen käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Ensimmäisiä koronarokotusaikoja jälleen varattavaksi lauantaina ja maanantaina

Ensimmäisiä rokotusaikoja tulee varattavaksi jälleen verkkoajanvaraukseen lauantaina 30.10. klo 12 ja maanantaina 1.11. klo 8. Rokotusajan voi varata osoitteessa https://siunsote.eaika.fi.

Koronarokotusten verkkoajanvarauksen kautta voi jättää myös toiveen 1. koronarokotuksesta omalle terveysasemalle, jos aikoja ei ole varattavissa. Toiveen yhteyteen jätetään yhteystiedot, jotta Siun sote voi olla yhteydessä rokotusajan sopimiseksi. Jos toiveen jättänyt henkilö varaa myöhemmin koronarokotusajan verkkoajanvarauksen kautta, poistuu hänen toiveensa rokotusajasta automaattisesti. Toivetta ei täydy näin ollen itse perua.

Verkkoajanvarauksen kautta voi varata rokotusajan myös 2. rokotteeseen, jos esimerkiksi on saanut 1. rokotusannoksen toisella paikkakunnalla tai on joutunut perumaan aiemman 2. rokoteajan.

Jos aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin klo 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131. Ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki yli 12-vuotiaat. Ohjeita ja lisätietoa Siun soten koronarokotteista löytyy osoitteesta http://www.siunsote.fi/koronarokotukset.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)