Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Kirsi Leivonen tiukan äänestyksen jälkeen hyvinvointialuejohtajaksi Pohjois-Karjalaan
Kirsi Leivonen ja Ilkka Pirskanen kävivät johtajanpaikasta kovan kisan. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote
Kirsi Leivonen ja Ilkka Pirskanen kävivät johtajanpaikasta kovan kisan. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote
15.06.2022

Kirsi Leivonen tiukan äänestyksen jälkeen hyvinvointialuejohtajaksi Pohjois-Karjalaan

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hankejohtaja Kirsi Leivonen valittiin äänin 28–30 (yksi tyhjä) Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajan virkaan keskiviikkoisessa aluevaltuuston kokouksessa.

– Olen hyvin kiitollinen luottamuksesta, jota aluevaltuusto minua kohtaan osoitti. Tämän työtehtävän myötä tulee valtava vastuu, jonka haluan kantaa niin hyvin kuin pystyn. Siun sote on ollut edelläkävijä muutoksessa, ja haluan olla edelläkävijöiden joukossa. Työ alkaa ja se tulee perustumaan yhteistyöhön ja luottamukseen, leppävirtalainen Kirsi Leivonen sanoi tuoreeltaan.

– Oli sellainen kaavailu, että aloittaisin työt aikaisintaan elokuun puolivälissä, mutta viimeistään syyskuun alussa. Syksyllä on paljon työtä ja strategian viimeistelyä, joihin haluan päästä mukaan.

Aluevaltuusto suoritti vaalissa suljetun lippuäänestyksen. Virkavaalissa olivat mukana kaikki 10 johtajanpaikkaa hakenutta henkilöä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtoon tiistaina valittu Jan Tollet luopui Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajan virantavoittelusta vain tunteja ennen aluevaltuuston kokouksen alkua.

Hyvinvointialueen väliaikainen johtaja Ilkka Pirskanen valittiin yksimielisesti varasijalle.

– Menen peilin eteen ja totean, että näin on käynyt. Aamulla menen töihin tekemään työtäni niin hyvin kuin osaan. Jossain vaiheessa pitää käynnistää hyvinvointialueen päättäjien kanssa keskustelu, mikä minun roolini on, jotta voin auttaa hyvinvointialuetta menestykseen. Uutta johtajaa tuen täysillä, Pirskanen totesi.

Kuvateksti: Kimmelin Penttilä-salissa oli paikalla 48 varsinaista valtuutettua ja 11 varavaltuutettua. Antti Pitkäjärvi/Siun sote

 

Aluevaltuutetut pitivät ryhmäpuheenvuorot ennen virkavaalia. Puheenvuoroissa toistui se, että jokainen aluevaltuutettu äänesti mieleistä ehdokastaan itsenäisesti ilman ryhmäpainetta. Puheissa alleviivattiin, että valitun hyvinvointialuejohtajan kanssa tehdään hyvää yhteistyötä.

– Vaali oli tiukka, ja tiukkuus johtui erityisesti siitä, että näillä kahdella kärkihakijalla oli niin erilaista osaamista. Kaikkein paras tulos oltaisi saatu, jos molempien hyvät puolet olisi saatu laitettua yhteen. Valinta on tehty, ja valtuusto varmasti tukee uutta johtajaa tässä vaativassa tehtävässä. Nyt on kaikkein tärkeintä, että päästään samaan veneeseen soutamaan samaan suuntaan, aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd) kommentoi.

Aluevaltuusto päätti kokouksessaan myös muun muassa hyvinvointialueen luottamushenkilöiden palkkiosäännön päivityksestä, hyvinvointialueen tilinpäätöksestä ja arviointikertomuksesta. Lisäksi se käsitteli valtuustoaloitteen taustaselvityksineen riittävien mielenterveyspalveluiden turvaamiseksi Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella.

Kirsi Leivonen on koulutukseltaan terveystieteen tohtori. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi