Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Keskussairaalan E-siiven peruskorjaus alkaa ja sairaalan pääsisäänkäynti muuttuu 8.10.
Sairaalan pääsisäänkäynti siirtyy 8.10.2020 H-siipeen. Opasteet ohjaavat parkkihallista tulijat uudelle sisäänkäynnille. Saattoliikenteen reitti siirtyy Tikkarinteen puolelle.
Sairaalan pääsisäänkäynti siirtyy 8.10.2020 H-siipeen. Opasteet ohjaavat parkkihallista tulijat uudelle sisäänkäynnille. Saattoliikenteen reitti siirtyy Tikkarinteen puolelle.
06.10.2020

Keskussairaalan E-siiven peruskorjaus alkaa ja sairaalan pääsisäänkäynti muuttuu 8.10.

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa alkaa mittava peruskorjaus, joka vaikuttaa moniin sairaalan päärakennuksen toimintoihin tulevien vuosien ajan. Näkyvimpänä ja ensimmäisenä muutoksena on sairaalan pääsisäänkäynnin siirtyminen rakentamisen ajaksi jo lokakuun alussa.

Uuden pääsisäänkäynnin on määrä valmistua alkusyksystä 2022 ja koko peruskorjauksen vuoteen 2026 mennessä. 

E-siiven peruskorjauksessa uudistetaan muun muassa leikkaussalit, röntgen ja synnytyssalit. Tilat tulevat olemaan kiinteässä yhteydessä sairaalan uuteen, keväällä 2020 valmistuneeseen päivystysrakennukseen. Yhdessä nämä rakennusosat muodostavat niin sanotun kuuman sairaalan, jossa toimivat ympäri vuorokauden päivystys, synnytyssalit, tehohoito- ja valvonta, leikkaustoiminta sekä kuvantamistutkimukset. Tilat on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisen, laajan päivystyksen sairaalan tarpeita. Lisäksi sairaalan logistiikka-alueen tilat uudistetaan täysin.

Peruskorjaus toteutetaan vaiheittain siten, että sairaalan toiminta jatkuu keskeytyksettä koko ajan.

Sairaalan pääsisäänkäynti 8.10. alkaen

Keskussairaalan nykyinen pääsisäänkäynti ja sen edessä oleva piha suljetaan rakennustöiden vuoksi 8.10. klo 7. Väliaikainen sisäänkäynti peruskorjauksen ajaksi tulee H-siipeen sairaalan sisäpihalle, Tikkarinteen puolelle.

Autoilla saapuvia asiakkaita kehotetaan edelleen parkkeeraamaan parkkihalliin, josta tulee opasteet väliaikaiselle sisäänkäynnille. H-siiven sisäänkäynnin edessä on lyhyeen pysäköimiseen tarkoitettuja paikkoja saattoliikenteelle.

Päivystyksen sisäänkäyntiin peruskorjaus ei vaikuta. J-rakennuksessa olevan päivystyksen sisäänkäynnin kautta saapuvat päivystyspotilaiden lisäksi synnyttäjät ja lastenkeskuksen asiakkaat, kuten tähänkin saakka.

Keskussairaalan E-siipi

Pohjois-Karjalan keskussairaalan E-siipi on otettu käyttöön vuonna 1990. Se sijaitsee sairaalan päärakennuksen (A-talo) välittömässä yhteydessä.

Kolmenkymmenen käyttövuoden jälkeen rakennus on saavuttanut teknisen käyttöikänsä. Tilat, ja erityisesti talotekniikka, vaativat laajamittaisen peruskorjauksen. Nykyiset tilat on suunniteltu 1980-luvulla, eivätkä ne enää täytä nykyaikaisen lääketieteen ja leikkaushoidon tarpeita.

Peruskorjaus kattaa kaikki E-siiven viisi kerrosta. Rakennustyöt aloitetaan sairaalan päärakennuksen sisäänkäyntialueesta, aulatiloista sekä nykyisen kahvilan tiloista. Kahvila siirtyy rakennustöiden ajaksi L-taloon. Peruskorjaukseen tulevia yksiköitä ovat röntgen ja lääkintälaitehuolto, näytteenottokeskus, kirurgian poliklinikka ja leikkaussalit sekä leikkauksesta kotiin (LEIKO) -potilaiden heräämö, selviämishoitoyksikkö, hemodialyysi, naistentautien poliklinikka, äitiyspoliklinikka, synnytyssalit sekä synnyttäneiden ja naistentautien vuodeosasto. Lisäksi uusitaan koko sairaalan huoltoa palveleva logistiikka-alue sekä siihen liittyvä lastauspiha.

Peruskorjauksen laajuus on noin 24 000 m2 ja sen kustannusarvio on kokonaisuudessaan 67,4 miljoonaa euroa. Rakennuttajana toimii Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtiryhmä Reino Koivula Oy ja pääurakoitsija on Rakennustoimisto K. Tervo Oy.

Havainnekuva uudesta sairaalan pääsisäänkäynnistä

Havainnekuva Pohjois-Karjalan keskussairaalan uudesta pääsisäänkäynnistä, joka valmistuu alkusyksystä 2022.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Kohti Pohjois-Karjalan hyvinvointialuetta

Uutiskirje käsittelee Siun soten muuttumista kuntayhtymästä hyvinvointialueeksi. 

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)