Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun Marjalan Pilke-päiväkodin lapsiryhmä ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia
08.11.2020

Joensuun Marjalan Pilke-päiväkodin lapsiryhmä ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia

Joensuun Marjalassa sijaitsevan Pilke-päiväkodin lapsiryhmä ja henkilökuntaa on asetettu 10 vuorokaudeksi kotikaranteeniin päiväkodissa havaitun koronavirustartunnan takia. Tartunta varmistui lauantaina 7.11.2020. Siun sote ei yksilönsuojaan vedoten kerro tarkempia tietoja lapsiryhmästä tai henkilöstä, jolla tartunta on todettu.

Karanteeniin on asetettu kaikkiaan 15 lasta ja 4 päiväkodin henkilökuntaan kuuluvaa aikuista. Siun sote on tavoittanut lauantai-illan aikana karanteeniin asetettujen lasten huoltajat ja henkilökunnan. Päiväkoti on tiedottanut päiväkodin lasten huoltajia tapauksesta Daisy-viestillä.

Päiväkodin muiden lasten tai työntekijöiden mahdollinen altistuminen koronavirukselle on ollut tämän hetkisen tiedon mukaan lyhytkestoinen, eikä näitä henkilöitä ole tarpeen määrätä karanteeniin. Muiden ryhmien toiminta voi jatkua normaalisti. Siun sote muistuttaa, että jokaisen oireilevan on kuitenkin tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutua tarvittaessa testeihin.

Lauantaina todettu viisi uutta koronavirustartuntaa

Siun soten alueella on todettu lauantain aikana kaikkiaan viisi uutta koronavirustartuntaa. Osa tartunnoista on saatu ulkomaan matkoilta. Päiväkodissa todetun koronavirustartunnan lisäksi uusia tartuntoja on todettu neljä. Kaikkien todettujen tapausten tartuntalähde on selvillä.

Siun sotessa selvitetään parhaillaan tartunnoille altistuneita henkilöitä. Jäljitystyön edetessä altistuneet ja puhelimitse tavoitetut henkilöt asetetaan kotikaranteeniin. Tähän mennessä lauantaina todettujen tartuntojen vuoksi vajaat 10 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Siun sote muistuttaa koronatestauksen tärkeydestä. Koronatartuntoihin on tärkeää päästä käsiksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin jatkotartuntoja voidaan estää. Koronatestiin tulee hakeutua, vaikka oireet olisivat lieviäkin. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai jokin muu virus.

Karanteenissa tulee pysyä kotona

Karanteenin tarkoituksena on hillitä tartuntatautien leviämistä. Karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä sen aikana saa olla kontaktissa kodin ulkopuolisten henkilöiden kanssa. Karanteeniin asetetun henkilön perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa.

Karanteeniin asettaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että olisi saanut tartunnan. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten toimia, jos oireita ilmenee karanteenin aikana. Jos oireita ei ilmene, karanteeni on 10 vuorokautta viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään tarvittaessa kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)