Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2022, 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Ikäihmisten palveluissa kokeillaan uudenlaista tapaa viestiä omaisten kanssa
Kuva: Antti Pitkäjärvi
Kuva: Antti Pitkäjärvi
22.06.2021

Ikäihmisten palveluissa kokeillaan uudenlaista tapaa viestiä omaisten kanssa

Ikäihmisten toimialueella pilotoidaan uudenlaista tapaa viestiä omaisille. Kesäkuussa käynnistyvässä kokeilussa Lieksan kotihoidossa ja Rantapihan hoivayksikössä Kiteellä otetaan käyttöön Onerva-omaisviestintäsovellus. Kokeilun tavoitteena on parantaa omaisille tapahtuvaa viestintää sekä tuoda asiakkaan arkea tutummaksi ja lähemmäksi läheisiä.

- On erittäin tärkeää saada omaisten ja henkilöstön yhteydenpito sujuvaksi ja toimivammaksi. Onerva-omaisviestintä tukee strategisia tavoitteita saada asiakas aidosti keskiöön, jouhevoittaa palvelujen saatavuutta, parantaa palvelujen sisältöjä ja siten edistää ikäalueella arjen hallintaa ja pohjoiskarjalaisten hyvinvointia. Kaikki edistysaskeleet ovat tervetulleita, toimialuejohtaja Eija Rieppo sanoo.

Omaisviestintään tarkoitetussa sovelluksessa viestejä ja valokuvia voi lähettää turvallisesti suojatun yhteyden kautta. Vaikka sovellus on tietoturvallinen, ei sovelluksen kautta lähetetä asiakkaan terveydentilaa koskevia tietoja. Terveydentilaa koskevat asiat keskustellaan jatkossakin kasvokkain tai puhelimitse. Omaisviestinnän sovelluksen avulla voidaan puolestaan välittää ikäihmisen arjen tunnelmia ja kuulumisia.

- Omaisilta on tullut toiveita ja kysymyksiä siitä, että mitä tapahtumia meillä järjestetään ja miten meillä juhlitaan esim. syntymäpäiviä, itsenäisyyspäivää, ja käykö meillä ulkopuolisia vierailijoita. Odotamme sovelluksen tuovan Rantapihan toimintaa näkyvämmäksi ja helpottavan omaisten ja hoitajien yhteydenpitoa, Rantapihan hoivakodin palveluesimies Anne Inkinen toivoo.

- Kotihoito odottaa sovelluksen helpottavan ja yksinkertaistavan viestintää omaisten kanssa. Saamme toisemme kiinni toivottavasti nopeammin ja muun muassa asiakkaan kuulumisten kertominen tulee olemaan helppoa. Viestittely antaa molemmille osapuolille tavallaan aikaa reagoida sitten, kun on sopiva hetki työn lomassa tai omaisella omassa elämässä, Lieksan kotihoidon palveluesimies Suvi Vepsäläinen sanoo.

Omaisviestinnän pilotti kestää vuoden 2021 loppupuolelle ja sitä koordinoi Tulevaisuuden sote-keskushanke. Pilotti rahoitetaan Rakenneuudistushankkeesta. Pilotista saatujen kokemusten pohjalta päätetään, laajennetaanko toimintaa myös muihin Siun soten yksiköihin.

 

 

Liitteet:

Onerva-omaisviestinnän pelisäännöt (pdf)

Tietosuojaseloste: Onerva-omaisviestintäsovellus (pdf)

 

 

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi