Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Uutisarkistot: 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Elina Felin valittiin Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen muutosjohtajaksi
16.08.2021

Elina Felin valittiin Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen muutosjohtajaksi

Elina Felin on valittu Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen määräaikaiseen muutosjohtajan virkaan. Väliaikainen valmistelutoimielin päätti valinnasta tänään, 16.8.2021, kokouksessaan. Felin aloittaa virassaan heti ja virka on määräaikainen 30.4.2023 saakka.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen muutosjohtajan määräaikainen virka oli julkisesti haettavana 16.7-2.8.2021. Muutosjohtajan määräaikaista virkaa haki yhteensä viisi henkilöä, joista kolme kutsuttiin haastatteluun. ELT Elina Felin täyttää viran kelpoisuusehdon ja on koulutuksensa, työkokemuksensa sekä haastattelun perusteella soveltuvin kyseessä olevaan tehtävään. Felin omaa perehtyneisyyttä sote-uudistukseen ja siihen liittyvään lainsäädäntöön, ja hänellä on näyttöä menestyksellisestä maakunnallisesta johtajuudesta ja yhteistyöstä eri sidosryhmien kesken. Lisäksi Felinillä on vahva näyttö käytännön verkostojen johtamisesta.

Elina Felin on työskennellyt Siun soten sote-rakenneuudistushankkeen muutosjohtajana sekä ympäristöterveydenhuollon johtajana Siun sotessa. Aiemmin Felin on työskennellyt ympäristöterveydenhuollon alan johtamistehtävissä kunnallisissa sote-organisaatioissa yhteistoiminta-alueilla ja kuntayhtymissä.

Hyvinvointialueen muutosjohtajan tehtävänä on johtaa Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen valmistelutiimin toimintaa, toimia valmistelutiimin vastuuvalmistelijoiden lähijohtajana, toimia väliaikaisen valmistelutoimielimen esittelijänä ja vastata yhteistyöstä verkostoissa ja sidosryhmissä.

Väliaikainen valmistelutoimielin valitsi kokouksessaan myös hallintopäällikön Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle määräaikaiseen virkaan ajalle 1.9.2021-31.1.2023. Hallintopäälliköksi valittiin YTM Jari Aho. Aho täyttää viran kelpoisuusehdon ja on koulutuksensa, työkokemuksensa sekä haastattelun perusteella soveltuvin kyseessä olevaan tehtävään. Aholla on pitkä kokemus julkishallinnosta ja hän toimi Pohjois-Karjalan maakunta- ja soteuudistuksen hallintoasiantuntijana 2017–2019.

Hyvinvointialueen hallintopäällikön tehtävänä on Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen valmisteluun liittyvistä hallinnon tehtävistä vastaaminen sekä järjestämistehtävän siirtoon Siun sotelta hyvinvointialueelle liittyvien hallinnon tehtävien valmistelu.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle on haettu ammattilaisia useisiin eri tehtäviin. Hyvinvointialueelle rekrytoidaan tiivis valmistelutiimi, jonka tehtävänä on valmistella kitkaton ja sujuva hallinnollinen muutos Siun soten ja alueen muiden toimijoiden kanssa yhteistyössä. Hakuaika avoimiin tehtäviin päättyi 2.8.2021 ja valittu muutosjohtaja tekee valinnat muiden valmistelutiimin tehtävien osalta mahdollisimman pian. Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen valmisteluorganisaation henkilöstökulut katetaan valtionavustuksella.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Annika Huotari
puh. 013 330 4526
annika.huotari(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi

Uutiskirjeet

Tilaa uutiskirjeitämme ja tiedotteita:

Tilaa tiedotteita RSS-syötteenä:

Perhekeskusten terveiset

Uutiskirjeessä kerrotaan Pohjois-Karjalan perhekeskusten kuulumisia.

Työkykyohjelman uutiskirje

Uutiskirjeessä kerrotaan Siun soten työkykyohjelman 2020–2022 kuulumisia.

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)