Ajankohtaista sivun pääkuva

Ajankohtaista arkisto

Tiedotearkistot: 2021, 20202019, 2018, 2017, 2016, 2015

Sisältöjulkaisija

angle-left Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueen investointisuunnitelman
Aluevaltuusto kokoontui kuluvalla toimikaudellaan neljännen kerran ja asettui ryhmäkuvaan keskussairaalan auditoriossa. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote
Aluevaltuusto kokoontui kuluvalla toimikaudellaan neljännen kerran ja asettui ryhmäkuvaan keskussairaalan auditoriossa. Kuva: Antti Pitkäjärvi/Siun sote
27.09.2022

Aluevaltuusto hyväksyi hyvinvointialueen investointisuunnitelman

Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti tiistain 27.9. kokouksessaan hyväksyä investointisuunnitelman vuosille 2023-2026. Lisäksi se valtuutti hyvinvointialuejohtajan tarvittaessa täydentämään investointisuunnitelmaa ministeriön kanssa käytävien keskustelujen perusteella.

Käytännössä hyvinvointialueiden rahoitusmallissa vuosikate vaikuttaa suoraan investointivaraan, ja jotta Pohjois-Karjalan hyvinvointialueella olisi varaa investointeihin, sen vuosikatteen pitäisi selvästi parantua nykyisestä.

Valtuutettujen ryhmäpuheenvuoroissa esitykseen ei tullut muutosehdotuksia, mutta huolta esitettiin muun muassa korjausvelan kasvusta ja uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän tarpeesta.

– Luulen, että meitä kaikkia yhdistää huoli investoinneista. Tiedämme, että pitäisi pystyä tekemään hyvinvointiin, tiloihin, laitteisiin ja digitalisaatioon liittyviä investointeja, mutta määrärahat ovat todella niukat. Huolesta huolimatta kuulin valtuutettujen puheenvuoroissa sen, ettei nyt luovuteta, vaan homma hoidetaan, aluevaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen summasi.

Aluevaltuusto hyväksyi myös henkilöstön siirtosopimuksen hyvinvointialueelle, selvityksen hyvinvointialueelle siirtyvistä vastuista sekä rahoitushakemuksen suunnitelmapohjan Suomen kestävän kasvun ohjelman hankkeelle.

Aluehallituksen puheenjohtajuus osa-aikaiseksi

Kokouksessa päätettiin, että jatkossa aluehallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen hoitaa tehtäväänsä osa-aikaisesti. Aiemmin aluehallituksen puheenjohtajuus on ollut luottamustehtävä.

Aluevaltuusto merkitsi lisäksi tiedoksi Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten antamat selvitykset hyvinvointialueelle siirtyvistä palveluseteleistä ja palvelutuottajista, omais- ja perhehoitajista, sosiaalihuoltolain mukaisista tukipalvelutuottajista sekä ikäihmisten toimialueen perhe- ja omaishoitajista.

Aluevaltuusto käsitteli kolme valtuustoaloitetta. Ne koskivat ensihoidon johtamisjärjestelmän henkilöstöresurssien lisäystä, riittävien resurssien ja osaamisen varmistamista Ukrainasta sotaa paenneiden auttamiseksi sekä selvitystä päivystyksen ruokapalveluista.

Aluevaltuuston neljäs kokous oli ohi noin tunnissa. Aluevaltuutetut aloittivat kuitenkin päivän jo aamulla yksityiskohtaisella valtuustoinfolla, jossa käytiin läpi talouslukuja ja muita ajankohtaisia asioita.

– Enteilen, että loppuvuoden kokoukset ovat pitempiä, koska isoja asioita tulee pöydälle paljon. Tämä kokous oli erittäin hyvin valmisteltu ja saimme viranhaltijoilta hyvät ja perustellut infot. Päätöksenteko oli oikein sujuvaa, Merja Mäkisalo-Ropponen kiitteli.

somejako

Yhteystiedot viestintä

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Viestintäjohtaja
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (perhe- ja sosiaalipalvelujen toimialue)
Juulia Hirvonen
puh. 013 330 9867
juulia.i.hirvonen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (ikäihmisten palvelujen toimialue)
Sari Jormanainen
puh. 013 330 4525
sari.jormanainen(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija, (terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialue)
Yhteydenotot toistaiseksi viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija (verkkoviestintä)
Petriikka Ohtonen
puh. 013 330 4524
petriikka.ohtonen(at)siunsote.fi

Valokuvaaja
Antti Pitkäjärvi
puh. 013 330 4508
antti.pitkajarvi(at)siunsote.fi