Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2018, 2017, 2016, 2015

« Takaisin

Se on rock

Se on rock

Kesän paras viikonloppu lähestyy ja olemme koonneet muutamia tärkeitä asioita vinkiksi rokkaajille.

Pidä huolta itsestäsi ja kaveristasi!

Rokkiviikonlopuksi on luvattu paahtavia helteitä, joten suojaudu auringolta, juo riittävästi vettä ja muista syödäkin välillä. Eväät kannattaa säilyttää kylmässä, ettei helteen pilaama ruoka aiheuta vatsatautia. Huolehdi myös hyvästä käsihygieniasta.

Valitse jalkaasi mukavat kengät. Kymmenen sentin korot eivät välttämättä ole se paras vaihtoehto, vaikka kauniilta muuten näyttävätkin. Nilkkamurtuma, hiertymät tai rakot eivät edistä mukavaa rokkitunnelmaa. Älä myöskään kanna mukanasi mitään arvokasta ja pidä huolta tavaroistasi.

Ystävien kanssa on mukava nautiskella yhdessä muutama sihijuoma, mutta nukkumatti tulee yleensä luonnostaan ilman yletöntä ohrapirtelön tankkaustakin. Tunne siis rajasi. Ei ole mukavaa herätä muistamattomana yhteispäivystyksen paareilta sairaalan pyjamassa, sinisten veljiemme miekkahotellista patjalta tai puskasta vaatteet märkänä ja iho ötököiden syömänä.

Päihtyneenä ei myöskään nousta rattiin, eikä kaverinkaan anneta tehdä niin. Pysy erossa huumeista nyt ja aina.

Rakkaus ja toisen ihmisen läheisyys ovat ihania asioita, mutta käytä harkintaa ja etenkin suojausta intohimon yllättäessä. Tuntemattomien mukaan ei ole syytä lähteä. Suurin osa rokkikansasta on varsin mukavaa ja hyväntahtoista porukkaa, mutta entä jos joku ei olekaan…

Rokissa ollaan hyvällä mielellä. Harmistuksen purkaminen muihin pilaa oman ja toisten rokkitunnelman -ohita moiset olankohautuksella.

Jos kuitenkin jotain sattuu, niin apua on saatavilla. Suurin osa ongelmista pystytään hoitamaan rokkialueella. Alueella päivystävät ensiapujoukot ovat vuosittain tehneet hienoa työtä ja haaverin tai sairastumisen sattuessa kannattaa ensin kääntyä heidän puoleensa. Esimerkiksi pienet haavat hoituvat siellä.

Siun soten yhteispäivystys toimii normaalisti ja auttaa mielellään myös Ilosaarirockin kävijöitä.

Yhteispäivystyksen puhelinneuvonta palvelee joka päivä klo 7–22 numerossa 013 330 2121. Yöaikaan puhelut ohjautuvat suoraan yhteispäivystykseen.

Mikäli tilanne vaatii päivystyskäyntiä, varaudu jonottamiseen, koska päivystys todennäköisesti ruuhkautuu ja myös tavalliset päivystyskäynnit hoidetaan normaalisti. Hoidamme potilaat kiireellisyysjärjestyksessä joten jos jonotat, syynä on se, että henkilökunta on kiinni jossain toisessa, kiireellisemmässä tilanteessa.

Siun soten yhteispäivystys toivottaa kaikille hauskaa, ikimuistoista ja turvallista rokkia!


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Tietojärjestelmäpääkäyttäjä
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue joulukuun 2018 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Pohjois-Karjalan LAPE-hankkeen uutiskirjeessä kerrotaan hankkeen etenemisestä ja perhekeskusten kuulumisia.
Lue joulukuun 2018 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)