Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2016, 2015

Siun sote avasi chatin ikäihmisten palveluista kiinnostuneille

Uudella sähköisellä asiointikanavalla halutaan parantaa asiakkaiden yhteydensaantia. Samalla otettiin käyttöön keskitetty puhelinpalvelu.

Polvijärven eläinlääkärin vastaanotto on tilapäisesti suljettuna sisäilmaongelmien vuoksi

Pieneläinpotilaat otetaan vastaan väliaikaisesti Outokummun ja Viinijärven vastaanotoilla. Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse Polvijärven kunnaneläinlääkäreille.

Keskussairaalalle uusi keskitetty puhelinpalvelu

Keskussairaalan ajanvarauksiin ja lähetteisiin liittyviä asioita voi 2.10. alkaen tiedustella numerosta 013 330 2345. Sairaalan kaikki soittoajat pitenevät.

Niinivaaran äitiys- ja lastenneuvola muuttaa viikolla 39

Kiireellisissä neuvola-asioissa 25.–29.9.2017 pyydämme asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ottamaan yhteyttä Joensuun kantakaupungin muihin neuvoloihin.

Depressioryhmä, Lieksa 26.9. - 28.11.2017

Ryhmässä opitaan masennuksen ehkäisy- ja itsehoitotapoja. Ilmoittautumiset 21.9. mennessä. Ryhmään valitaan 8 henkilöä puhelinhaastattelun perusteella.

Kontiolahden terveysasemalle tehdään ylipaineistus

Ylipaineistuksella estetään epäpuhtauksien pääsy rakenteista sisäilmaan. Toiminta tiloissa halutaan saada jatkumaan siihen asti, kunnes uusi terveysasema valmistuu.

Liperin Leppälahden vesiosuuskunnan alueen vettä ei tarvitse enää keittää

Vesi on todettu juomakelpoiseksi eikä sitä tarvitse enää keittää. Putkistossa seisonutta vettä on hyvä juoksuttaa, jos se näyttää samealta.

Lapsettomuushoidot eivät lopu Pohjois-Karjalasta

Lapsettomuushoidot tulevat jatkumaan Pohjois-Karjalan keskussairaalassa vastakin. Viimeisen 25 vuoden aikana maakunnassa on syntynyt yli tuhat lasta hedelmöityshoitojen avulla.

Veden käyttökatkos ja kloorauksen aloitus Liperin Leppälahden vesiosuuskunnan alueella. Keittokehoitus jatkuu.

Kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä 5–10 minuutin ajan Liperin Leppälahden vesiosuuskunnan alueella. Sakkaista tai värillistä vettä ei pidä käyttää.

Ikäihmisten asumispalvelut kilpailutetaan syksyllä

Tehostetun palveluasumisen ja palveluasumisen ostot kilpailutetaan tänä syksynä. Kenenkään nykyinen asumispaikka ei kilpailutuksen takia vaihdu.

Lääketieteen opetuksen asema vahvistuu Siun sotessa

Lääketieteen opiskelijoiden käytännön opetusta hajautetaan mm. Pohjois-Karjalan keskussairaalaan. Opiskelijamäärät Siun soten toimipisteissä kasvavat syksystä 2017 alkaen.

Juomavesi on keitettävä Liperin Leppälahden vesiosuuskunnan alueella

Juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja, minkä vuoksi kaikki juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä vähintään 5 minuutin ajan.

Siun sotessa lonkkamurtumapotilaat kotiutuvat nyt yli puolet nopeammin kuin ennen

Potilas saa saman hoidon ja kuntoutuksen kuin aiemminkin, ja siirtymät hoidon vaiheesta seuraavaan ovat sujuvampia.

Terveysasemien sairaanhoitajan vastaanottojen käynnit maksullisiksi 1.9.2017 alkaen

Maksua ei peritä diabeteshoitajan vastaanottokäynniltä, rokotuskäynneiltä eikä mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastaanottokäynneiltä. Alle 18-vuotiaiden, sotaveteraanien ja työttömien...

Siun soten perhehoitopäivät 19.-20.9.2017, Kitee

Tapahtuma on suunnattu perhehoitajille ja perhehoidon parissa työskenteleville. Ilmoittautuminen 15.9.2017 mennessä.

Siun soten uusi puheenjohtajisto ja hallitus valittiin

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin Pentti Keskisalo ja hallituksen puheenjohtajana jatkaa Matti Kämäräinen.

Minustako ikäihmisen perhehoitaja?

Siun sote etsii alueelleen toimeksiantosopimussuhteisia ikäihmisten perhehoitajia.

Voimaperheet-vanhempainohjaus alkaa Siun sotessa

Siun sote ottaa syksyllä käyttöön lasten käytösongelmien ennaltaehkäisevään hoitoon kehitetyn matalan kynnyksen toimintamallin.

Tuhkarokkoepäily osoittautui aiheettomaksi

Mediassa aiemmin heinäkuussa uutisoitu lievä tuhkarokkoepäily pohjoiskarjalaisella henkilöllä on varmistunut aiheettomaksi. Tuhkarokkoa ei näytteistä todettu.

Sosiaalisen asumisen palvelut -hankinnan palveluntuottajatapaaminen 5.9.2017, Joensuu

Palveluntuottajille suunnattu tilaisuus kotiin vietäviä palveluja, tuettua asumista, palveluasumista ja tehostettua palveluasumista koskevasta hankinnasta.

Infotilaisuus sijaisperheenä toimimisesta 7.8.2017, Joensuu

Keskustelu- ja infotilaisuus sijaisperheenä toimimisesta 7.8.2017 klo 18–20 Joensuussa (lapsiperhepalvelut Kaaripiha, Väisälänkatu 4).

Terveysasemien ja keskussairaalan puhelinliikenne toimii jälleen normaalisti

Soittajan kannattaa odottaa, että puheluun vastataan. Kiireettömässä asiassa terveysasemalle voi jättää takaisinsoittopyynnön.

Hammashoidon asiakkaille on lähtenyt aiheettomia maksumuistutuksia käynneistä 26.4.2017

Aiheettoman maksumuistutuksen saaneita asiakkaita pyydetään olemaan yhteydessä perintäyhtiö Intrum Justitiaan maksumuistutuksessa mainittuun numeroon.

Terveysaseman palvelunumeroon jätettyyn soittopyyntöön vastataan samana päivänä

Jokaisella Siun soten terveysasemalla on ollut toukokuusta alkaen yksi palvelunumero ajanvarausta ja neuvontaa varten. Numeroon voi jättää soittopyynnön kiireettömässä asiassa.

Häiriöitä terveysasemien ja keskussairaalan puhelinliikenteessä

Terveysasemien ja keskussairaalan puhelinliikenteessä on havaittu satunnaisia teknisiä häiriöitä, jolloin kaikki puhelut eivät ole tulleet läpi. Vikaa etsitään.

Pohjois-Karjala edelläkävijä ikäihmisten perhehoidossa

Siun soten alueella perhehoidon laajuus on valtakunnallisesti merkittävä. Koko maassa on pitkäaikaisessa perhehoidossa noin 340 ikäihmistä. Siun sotessa heitä on yli sata.

Avun virtsatietulehdukseen voi saada nyt myös verkkopalvelusta

Virtsatietulehdusta itsellään epäilevä nainen voi tehdä kesäkuusta alkaen oirearvioinnin verkkopalvelussa ja saada lääkityksen ilman muuta yhteydenottoa, kun tulehduksen oireet ovat selkeät.

Ensihoidon rooli kotihoidon ja päivystyksen tukena vahvistuu, yhteistyötä pilotoidaan Kiteellä, Lieksassa ja Ilomantsissa

Pelastuslaitoksen mukaantulo Siun soteen on avaamassa kotona asuville ikääntyville pohjoiskarjalaisille uudenlaisen palvelumahdollisuuden – huoli terveydestä ei aina pakotakaan lähtemään...

Häiriöitä terveysasemien ja keskussairaalan puhelinliikenteessä

Terveysasemien ja keskussairaalan puhelinliikenteessä on havaittu satunnaisia teknisiä häiriöitä, jolloin kaikki puhelut eivät ole tulleet läpi. Vikaa etsitään.

Siun sote lähdössä mukaan valtakunnalliseen sote-ICT-yhtiöön

Yhtiön perustaminen liittyy kansalliseen UNA-yhteistyöhankkeeseen, jossa kehitetään uudenlaisia ratkaisuja asiakkuuksia koskevan tiedon kulkuun eri potilastietojärjestelmien välillä

Siun sote hakee mukaan valinnanvapauspilotteihin

Piloteissa kokeiltaisiin sote-keskustoiminnan aloittamista ja henkilökohtaisen budjetin käyttöönottoa vaiheittain. Pilotit alkaisivat viimeistään kesällä 2018.

Ikäihmisten asumispalvelujen hankinta ja palvelutuottajatapaaminen 13.6.2017 klo 09.00, Liperi

Tilaisuudessa käydään markkinavuoropuhelua palveluntuottajien kanssa ikäihmisten asumispalvelujen (palveluasuminen ja tehostettu palveluasuminen tulevista hankinnoista.

Tuupovaaran lääkäripalvelut turvataan ja palvelurakenteen muutosten suunnittelua jatketaan

Lähtökohtana on, että mm. lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelut, laboratoriopalvelut, kotipalvelut ja neuvolapalvelut löytyisivät Tuupovaarasta myös jatkossa. Heinävedellä ja Polvijärvellä...

Juuan, Lieksan, Nurmeksen ja Valtimon sosiaalipalvelut yhdestä numerosta 1.6.2017 alkaen

Vammaispalvelujen, lastensuojelun, lastenvalvojien, perheneuvoloiden ja sosiaalitoimistojen yhteinen palvelunumero 013 330 2872 vastaa arkisin klo 8-16. Palvelunumero on käytössä 1.6. alkaen.

Muutoksia suunnitellaan Tuupovaaran, Heinäveden ja Polvijärven palvelurakenteisiin

Siun soten hallitus käsittelee 24.5. suunnitelmat Tuupovaaran terveyskeskuskiinteistöstä luopumiseksi sekä Heinäveden ja Polvijärven terveyskeskussairaaloiden muuttamisesta ikäihmisten tehostetun...

Huostaanotetun lapsen sijoituspaikka valitaan yksilöllisten tarpeiden perusteella

Huostaanotettujen lasten sijoituspaikan valinnassa painavat jatkossa mm. lapsen kielellinen, kulttuurinen ja uskonnollinen tausta. Sijoituspaikat on kilpailutettu ja uusi sopimuskausi alkaa...

Maakunnan sotepalvelut ja yhteystiedot yhdessä osoitteessa siunsote.fi

Kuntalainen löytää sotetiedon nyt yhdestä osoitteesta www.siunsote.fi. Sivustolta pääsee myös verkkoasiointiin, kuten varaamaan ajan omalle terveysasemalle.

Yhä useampi vauva kotiutuu täysimetyksellä

Pohjois-Karjalan keskussairaalan imetyspoliklinikalla imetyksen eteen tehty työ näkyy tilastoissa: 76 % vauvoista kotiutuu täysimetyksellä tai saa lisämaitoa vain lääketieteellisistä syistä.

Suuronnettomuusharjoitus näkyy ja kuuluu keskussairaalan alueella 9.5.2017

Joensuussa järjestetään tiistaina 9.5. aamupäivällä suuronnettomuusharjoitus. Keskussairaalan tuloreiteille tulee harjoitukseen liittyviä opasteita ja tiloissa voi kuulua siihen liittyviä kuulutuksia.

Terveysasemien puhelin- ja ajanvarauspalvelut uudistuvat 15.5.2017

Jokaisella terveysasemalla on 15.5. alkaen vain yksi palvelunumero, josta voi varata vastaanottoajat, tiedustella vastauksia ja saada neuvontaa. Samalla soittoajat pitenevät.

Omais- ja perhehoidon tieto- ja keskustelutilaisuudet Heinävedellä ja Tohmajärvellä

Kiinnostaako omais- tai perhehoitajana toimiminen? Tule kuulemaan lisää ja keskustelemaan! Tilaisuuden Heinävedellä 2.5.2017 ja Tohmajärvellä 10.5.2017

Uniryhmä Lieksassa

Uniryhmä aloittaa Lieksassa 9.5. Ryhmässä etsitään ensisijaisesti lääkkeettömiä ratkaisukeinoja uniongelmiin yhdessä ja ammattilaisten avulla. Ilmoittaudu 28.4. mennessä!

Sydämellinen Siun Päivä ke 26.4.

Senioripihan avointen ovien päivässä Joensuussa on ikäihmisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa sekä Veteraanipäivän aaton konsertti.

Omaishoitajien asiakasraatitoiminta käynnistyy

Kiinnostaako omaishoitajien palvelujen kehittäminen? Tule mukaan asiakasraatitoimintaan! Raadit aloittavat toukokuussa Lieksassa, Kiteellä ja Joensuussa.

Quo vadis, sote? Sote-seminaari Joensuussa toukokuussa

Siun soten ja TESO ry:n (Terveys- ja Sosiaalialan Yrittäjät ry) järjestämässä seminaarissa tehdään tilannekatsaus kansalliseen valmisteluun sekä kuullaan Siun soten kokemuksia.

Vastaa kyselyyn yhteydenpidosta hoitavaan tahoon

Chat, puhelu, kirje, video, tapaaminen… Miten sinä haluaisit pitää yhteyttä hoitavaan tahoon? Kerro meille toiveesi vastaamalla kyselyyn yhteydenpidosta.

Anna palautetta sosiaalitoimistojen palveluista ja kuntouttavasta työtoiminnasta

Vastaa palautekyselyyn sähköisesti tai täytä kysely sosiaalitoimistossa. Asiakaspalautetta kerätään 10.-28.4.2017.

Työterveyden puhelin- ja ajanvarauspalvelu uudistuu 3.4.2017

Työterveyden palvelunumero on 3.4.2017 alkaen 013 330 2711. Siun sote tuottaa työterveyshuollon palveluja noin 25 000 työntekijälle, yrittäjälle ja maatalousyrittäjälle.

Siun sotessa kesätöitä 200 nuorelle

Kesätyöpaikkojen haku alkaa 3.4.2017. Kesätöitä on tarjolla 16–19-vuotiaille nuorille Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella.

Mielenterveys- ja päihdeomaisten tietoillat

Tietoillat Lieksassa, Juuassa ja Nurmeksessa. Tule keskustelemaan mieltäsi askarruttavista kysymyksistä Siun soten ja Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset - FinFami ry:n asiantuntijoiden kanssa.

Siun soten toiminta on käynnistynyt vakaalta pohjalta

Vuoden 2016 tilinpäätöstiedot sekä alkuvuoden ensimmäiset taloustiedot ovat valmistuneet. Siun soten alkuvuoden kustannukset ovat oikealla uralla.

Meijän yhteinen perhekeskus – Siun sote kutsuu järjestöjä kehittämään lapsi- ja perhepalveluja

Järjestöjen ja seurakuntien edustajia toivotaan mukaan kehittämään lasten ja perheiden palveluja. Tilaisuuksia maalis–huhtikuussa Joensuussa, Liperissä, Nurmeksessa ja Kiteellä.

Kiireettömiä vastaanottoaikoja siirretään tilapäisen lääkärivajeen vuoksi

Siun soten terveysasemilla on tilapäinen lääkärivaje äkillisten sairastumisten ja muiden ennakoimattomien poissaolojen vuoksi. Vastaanotoilla on ryhdytty järjestelyihin, joilla turvataan...

Kolmivuotinen urakka uudistaa keskussairaalan päivystysrakennuksen

Pohjois-Karjalan keskussairaalan uuden J2-laajennuksen rakentaminen on alkanut valmistelevilla töillä. Rakennushankkeessa uudistetaan ns. päivystävän sairaalan ydin, johon kuuluvat päivystys,...

Omaishoidon tuen sopimusten uusiminen on käynnissä, maksupäivissä muutoksia

Omaishoidon tuen myöntämisperusteet ja palkkioluokat on yhtenäistetty Siun soten alueella ja muutokset tulevat voimaan maaliskuun alussa. Yhtenäistämisen takia omaishoitajien palkkiot tammi- ja...

Vaikeavammaisten ja liikuntaesteisten kuljetuspalvelut keskitetään ja kilpailutetaan Siun soten alueella

Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut keskitetään Pohjois-Karjalan Matkojenvälityskeskukselle (MYK) vuoden 2017 aikana. Infotilaisuuksia kuljetuspalvelujen asiakkaille...

Ystävänpäivätilaisuus potilas- ja vammaisjärjestöille

Tilaisuus järjestöille ystävänpäivänä 14.2. klo 15.00–17.30. Tilaisuus käynnistää useamman tapaamisen sarjan.

Keskussairaalan yhteispäivystys väistötiloihin 1.2.2017 alkaen

Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystykseen tullaan 1.2.2017 klo 8.00 alkaen sairaalan pääsisäänkäynnin kautta. Samalla sairaalan liikenne- ja pysäköintijärjestelyt muuttuvat....

Avoin luentosarja mielen hyvinvoinnista

Ilmaisen luentosarjan teemoina ovat masennus, ahdistuneisuus ja unihäiriöt. Luennot 13.1., 14.2. ja 28.2. Joensuussa.

Siun sotelle uudet www-sivut

Siun soten uusi verkkosivusto on julkaistu. Ensivaiheessa sivustolla on Siun soten ajankohtaiset asiat, esittely ja yhteystiedot.

Kutsu: yksityiset palvelut Siun sotessa -tilaisuus yrityksille to 26.1.2017

Kutsu: yksityiset palvelut Siun sotessa -tilaisuus yrityksille to 26.1.2017 Aika: torstaina 26.1.2017 klo 13.00–16.30 Paikka:...

Sosiaali- ja terveyspalvelujen puhelinnumerot muuttuvat 15.1. koko maakunnassa

Kaikki Siun soten sosiaali- ja terveyspalvelujen yritysnumerot (013-alkuisen numerot) muuttuvat 15.1.2017. Mobiilinumerot säilyvät ennallaan. Muutos koskee sekä palvelunumeroja, kuten...

Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Verkkotoimittaja
Johanna Eronen
puh. 013 330 8271
johanna.eronen(at)siunsote.fi

Siun soten tiedotuslehti