Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2017, 2016, 2015

« Takaisin

Teknologia tuo lisäturvaa ikäihmisen kotona asumiseen

Teknologia tuo lisäturvaa ikäihmisen kotona asumiseen

Parisenkymmentä Siun soten kotihoidon asiakkaana olevaa ikäihmistä saa kokeiltavakseen uutta teknologiaa. Kokeilu alkaa joulukuussa 2017.

- Kotihoito on ennen kaikkea ammattilaisten tekemiä kotikäyntejä, mutta nykyteknologia voi tuoda kotiin lisäturvaa, toteaa toimialajohtaja Eija Rieppo.

Kotihoidon asiakkaan terveydentilaa ja aktiivisuutta voidaan seurata pienellä rannekkeella, "turvakellolla". Rannekkeessa on myös paikantamisen mahdollisuus.

Vuoteeseen kiinnitettävällä pienellä anturilla voidaan seurata ihmisen peruselintoimintoja ja unta. Tieto voinnista menee ympäri vuorokauden lääkärin ja sairaanhoitajan arvioitavaksi. Anturin avulla voinnin heikkeneminen voidaan helposti ja nopeasti huomata.

Teknologian käytön tavoitteena on lisätä ikäihmisen kotona asumisen turvallisuutta. Teknologia voi myös vähentää tai myöhentää kodin ulkopuolisten asumispalveluiden tarvetta.

Siun soten yhteistyökumppanina kokeilussa on valtakunnallinen kodin- ja terveydenhoidon palveluyritys Stella Kotipalvelut Oy. Kokeilu toteutetaan I&O-kärkihankkeen Arvokasta Vanhenemista Omatoimisuutta Tukemalla -hankkeen (AVOT) tuella.


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Verkkotoimittaja
Johanna Eronen
puh. 013 330 8271
johanna.eronen(at)siunsote.fi

Siun soten tiedotuslehti