Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2017, 2016, 2015

« Takaisin

Siun sote varautuu turvaamaan asiakkaiden hoidon kunta-alan järjestöjen työtaistelutoimien aikana

Siun sote varautuu turvaamaan asiakkaiden hoidon kunta-alan järjestöjen työtaistelutoimien aikana

Siun sote työnantajana on varautunut turvaamaan asiakkaiden ja potilaiden hoidon kunta-alan työntekijäjärjestöjen meneillään olevien työtaistelutoimien aikana. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto vaikuttaa Siun soten toimintaan, koska käytännössä kaikki Siun soten työntekijöiden järjestöt ovat ilmoittaneet työtaistelutoimista. 


Toistaiseksi Siun sote on pystynyt järjestämään asiakas- ja potilastyön suhteellisen normaalisti.

- Pienimuotoisia vaikutuksia on ollut, joitakin käyntejä on jouduttu perumaan tai palveluaikaa supistamaan. Työtaistelun mahdollinen pitkittyminen tuo tietysti enemmän haasteita, ja niihin varaudumme, kertoo henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen.

Käytännössä varautuminen tarkoittaa sitä, että kriittiset yksiköt ja palvelut, kuten ensihoito, päivystys, tehohoito ja kiireelliset leikkaukset, samoin kuin asumisyksikköjen ja kotihoidon palvelut asetetaan tarvittaessa etusijalle. Kiireettömiä tehtäviä voidaan joutua siirtämään myöhemmäksi, jotta kriittiset palvelut saadaan turvattua.

- Potilasturvallisuus ei työtaistelutoimien takia ole vaarantunut. Ammattitaitoisen ja osaavan henkilöstömme kanssa on toistaiseksi päästy hyvässä yhteistyössä eteenpäin. Meillä on myös lähes viidensadan hengen maakunnallinen varahenkilöstö, josta on saatu sijaisia esimerkiksi vuoronvaihtotilanteissa, toteaa Bjerregård Madsen.

Mahdollisista vastaanottoaikojen tai ryhmätoiminnan kokoontumisten peruutuksista ilmoitetaan aina etukäteen suoraan asiakkaille ja potilaille.

Lisätietoja medialle:

Henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen, johanna.bjerregardmadsen@siunsote.fi, puh. 013 330 4501


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Verkkotoimittaja
Johanna Eronen
puh. 013 330 8271
johanna.eronen(at)siunsote.fi

Siun soten tiedotuslehti