Ajankohtaista

Uutisarkistot: 2017, 2016, 2015

« Takaisin

Lähipalvelua etänä Lieksan ja Nurmeksen terveysasemilla

Lähipalvelua etänä Lieksan ja Nurmeksen terveysasemilla

Siun soten Lieksan ja Nurmeksen terveysasemilla on maaliskuusta lähtien voinut asioida mm. ravitsemusterapeutin vastaanotolla etänä. Sovittuna aikana asiakas on saapunut terveysaseman etävastaanottotilaan ja ravitsemusterapeutti on ollut häntä vastaanottamassa kuvaruudun välityksellä. Asiakkaalta ei tietokoneen käyttötaitoa vaadita, sillä terveysasemalta saa tuen palvelun käyttöön. Ammattilainen soittaa kuvapuhelun etävastaanottotilan tietokoneeseen, jolloin kuva- ja ääniyhteys avautuvat automaattisesti. Vastaanoton päättyessä ammattilainen sulkee yhteyden.

Asiakkaiden ja ammattilaisten kokemukset etävastaanotolla asioinnista ovat olleet positiivisia. Asiakas on saattanut saada ajan etävastaanotolle nopeammin kuin perinteiselle vastaanotolle. Myös säästynyt matka-aika Lieksan tai Nurmeksen ja Joensuun välillä on noussut esiin hyötynä sekä asiakkaiden että ammattilaisten taholta.

- Etukäteen oli hieman epäilyksiä siitä, onko vuorovaikutus ruudun välityksellä yhtä aitoa kuin kasvokkain tapahtuvalla vastaanotolla. Nämä epäilykset ovat matkan varrella karisseet, kertoo kehittämisasiantuntija Jaana Nykänen Siun sotesta ja Pohjois-Karjalan DigiSote-hankkeesta.

Etävastaanottoa kokeillaan Pohjois-Karjalan DigiSote-hankkeen koordinoimassa kokeilussa. Siinä ovat mukana Siun sotesta ravitsemusterapia, psykiatrinen tehostettu avohoito ja VESOTE-hankkeen elintapaneuvonta. Ulkopuolisina toimijoina ovat mukana Pohjois-Karjalan kriisikeskus sekä Siun sotelle puheterapiapalveluja tuottava Coronaria Oy. Etävastaanottoa varten tulee olla asiakkuus etäpalvelua tarjoavaan yksikköön. Kokeilu kestää kesäkuun 2018 puoleen väliin saakka. Toiminnan jatkoa pohditaan parhaillaan kokeilussa mukana olevissa yksiköissä.

ESR-rahoitteista eAmmattilaiset tulevaisuuden työelämässä – Pohjois-Karjalan DigiSote-hanketta toteuttavat yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulu ja Siun sote. Hankkeen tavoitteena on tuottaa uutta tietoa sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisista tulevaisuuksista, valmentaa eAmmattilaisia tulevaisuuden työhön sekä edistää digitalisaatiota nopeiden kokeilujen avulla. Hanke käynnistyi syyskuussa 2016 ja päättyy vuoden 2018 lopussa.

Lisätietoja:
Jaana Nykänen, kehittämisasiantuntija, Siun sote/Pohjois-Karjalan DigiSote-hanke
Puh. 013 330 4291, jaana.nykanen@siunsote.fi

 


Viestinnän yhteystiedot

viestinta(at)siunsote.fi

Viestintäpäällikkö
Susanna Prokkola
puh. 013 330 8279
susanna.prokkola(at)siunsote.fi

Viestintäsuunnittelija
Nadia Sabour
puh. 013 330 4525
nadia.sabour(at)siunsote.fi

Tietojärjestelmäpääkäyttäjä
Mirja Laukkanen
puh. 013 330 4303
mirja.laukkanen(at)siunsote.fi

Tietopyynnöt:
kirjaamo(at)siunsote.fi

Tilaa uutiskirjeitämme:

SiVa-hankkeen uutiskirje
Uutiskirjeessä kerrotaan henkilökohtaisen budjetoinnin kokeilun etenemisestä.
Lue joulukuun 2018 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Perhekeskusten terveiset
Pohjois-Karjalan LAPE-hankkeen uutiskirjeessä kerrotaan hankkeen etenemisestä ja perhekeskusten kuulumisia.
Lue joulukuun 2018 uutiskirje
Tilaa uutiskirje tästä

Uutiskirjeiden tietosuojaseloste (pdf)